Obavijesti Video Pretražite Navigacija
svijeće ispred kuće

Pred kućom u kojoj je rođen svijeće i crna zastava za Milana Bandića. Bivši mostarski gradonačelnik: ''Otišao je moj prijatelj i brat''

Aktualno Galerija Mještani Pogane Vlake o Bandiću - 1 Mještani Pogane Vlake o Bandiću - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ambroža Leko Ambroža Leko Foto: DNEVNIK.hr Ivan Tomić Ivan Tomić Foto: DNEVNIK.hr Stjepan Brzica Stjepan Brzica Foto: DNEVNIK.hr +1 Mještani Pogane Vlake o Bandiću - 3 Galerija 1/6 >>
Milan Bandić rođen je u općini Grude, u Bosni i Hercegovini 22. studenoga 1955. Ispred kuće njegove majke u mjestu Pogana Vlaka postavljene su svijeće.

Ispred rodne kuće nedaleko Gruda u nedjelju se okupilo više desetaka mještana kako bi odali počast preminulom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, a brojni dužnosnici su iskazali sućut.

Na imanju pokojnog Bandića u mjestu Pogana Vlaka, zaseoku pored Gruda gdje je rođen 22. studenoga 1955., gore svijeće i položeno je cvijeće. Okupljeni mještani pomolili su se za njega. Na kući je izvješena crna zastava.

U središtu Mostara na videozidu objavljena je njegova fotografija s godinom rođenja i smrti.

Jedan od emotivnijih oproštaja od Bandića uputio je donedavni mostarski gradonačelnika Ljubo Bešlić kojemu je prije 10 dana transplantirano srce u zagrebačkoj bolnici, gdje se sada oporavlja.

"Otišao je veliki čovjek i moj veliki prijatelj i brat, iza njega ostaje ogromna praznina. Njegovom smrću izgubili smo svi, obitelj, prijatelji, Grad Zagreb kojem je bezpogovorno poklonio svoj život", naveo je Bešlić u brzojavu sućuti.

''Izgubili smo legendu Hercegovine''

Sućut povodom smrti Milana Bandića izrazio je i sarajevski gradonačelnik Abdulah Skaka, poručivši da je hrvatska prijestolnica izgubila dugogodišnjeg lidera koji je živio i radio za svoj grad. Dodao je i da su Sarajevo i Zagreb Sporazumom iz 2001. godine povezani prijateljstvom, partnerstvom i iznimnom suradnjom.

Ambroža Leko iz Pogane Vlake kaže da su izgubili legendu. "Mi smo izgubili jednoga vrijednoga čovjeka, jednoga radišnoga čovjeka, pozitivnoga čovjeka legendu Hercegovine, Hrvatske... diljem Lijepe Naše", rekao je Leko.

Mještani Pogane Vlake o Bandiću - 1 Ambroža Leko Foto: DNEVNIK.hr

Sumještanin Ivan Tomić kaže da je Bandić uvijek bio vrijedan, marljiv i požrtvovan. "Uvijek je više gledao na druge nego na sebe. Mislim da će ovaj kraj i cijela Hrvatska uskoro znati što su izgubili", kaže Tomić.

Pročitajte i ovo Ivana Marić, Kozari putevi - 1 Reakcije građana Nekoliko stotina ljudi odalo počast Bandiću i upisalo se u knjigu žalosti, u Kozari putevima organiziraju posebnu akciju: "Imamo samo riječi hvale za njega"

Pročitajte i ovo Milan Bandić Posljednji oproštaji Pristižu reakcije na smrt Milana Bandića, Peđa Grbin izrazio sućut obitelji i poručio: "Bandićev način upravljanja Zagrebom danas odlazi u povijest"

"Bio je ambiciozan uvijek je znao što hoće bio je omiljen u društvu gdje smo bili, ali je volio uvijek pobijeđivati. Kada bismo, recimo, igrali belu onda se igra dok on ne pobijedi", prisjetio se Stjepan Brzica

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene