Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Npadač 24-godišnji Kurd

Počinitelj samoubilačkog napada u Istanbulu pripadnik PKK

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istanbulske gradske vlasti u utorak su izvijestile kako je počinitelj samoubilačkog napada u središtu grada, u kojemu su u nedjelju ranjene 32 osobe, 24-godišnji Kurd koji se 2004. pridružio kurdskim pobunjenicima, izvijestila je u utorak agencija Anatolija.

U istrazi su sudjelovali pripadnici specijalne policije, koji su otkrili da je počinitelj Vedat Acar, mladić iz mjesta Guerpinara koji se PKK-u pridružio 2004.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

Izvješće turskih vlasti uslijedilo je pošto su pobunjenici u ponedjeljak zanijekali umiješanost u napad, u kojemu je ranjeno 15 policajaca. Pobunjenici su najavili nastavak primirja dogovorena u kolovozu do idućih parlamentarnih izbora, koji bi se trebali održati u lipnju.

>> 'Otišli smo s mjesta eksplozije u Istanbulu pola sata prije'

Televizija NTV izvijestila je da je napadač u Tursku ušao prije tri mjeseca iz Iraka preko Habura, graničnog prijelaza na jugoistoku zemlje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene