Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istanbulske gradske vlasti u utorak su izvijestile kako je počinitelj samoubilačkog napada u središtu grada, u kojemu su u nedjelju ranjene 32 osobe, 24-godišnji Kurd koji se 2004. pridružio kurdskim pobunjenicima, izvijestila je u utorak agencija Anatolija.


U istrazi su sudjelovali pripadnici specijalne policije, koji su otkrili da je počinitelj Vedat Acar, mladić iz mjesta Guerpinara koji se PKK-u pridružio 2004.

Izvješće turskih vlasti uslijedilo je pošto su pobunjenici u ponedjeljak zanijekali umiješanost u napad, u kojemu je ranjeno 15 policajaca. Pobunjenici su najavili nastavak primirja dogovorena u kolovozu do idućih parlamentarnih izbora, koji bi se trebali održati u lipnju.

Vezani članci Napad na beskućnika Tinejdžeri se iživljavali na beskućniku u Podsusedu: "Bilo ih je sedam. Pokušao sam se obraniti, ali bilo ih je previše" Bombaški napad u Afganistanu - 1 Krvavi napad na liječnike: Petero poginulih u Afganistanu u eksploziji podmetnute bombe

>> 'Otišli smo s mjesta eksplozije u Istanbulu pola sata prije'

Televizija NTV izvijestila je da je napadač u Tursku ušao prije tri mjeseca iz Iraka preko Habura, graničnog prijelaza na jugoistoku zemlje. (Hina)