Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izgubljena i gladna trogodišnja djevojčica iz Arizone preživjela je zahvaljujući psu koji ju je cijele noći grijao i držao budnom.


Trogodišnja Victoria Bensch odlutala je u četvrtak iz obiteljskog doma u Coades Lakesu i izgubila se u planinama koje okružuju dolinu, piše New York Daily News. U potragu za njom na minus 30 stupnjeva krenuo je tim spasioca. Nestašna Victoria pronađena je 15 sati nakon što je nestala, a pokraj nje je bio pas Blue. 'Pas ju je držao budnom, toplom i pravio joj je društvo tijekom hladne noći’, rekao je Dwight D’Evelyn, glasnogovornik ureda šerifa.

Vezani članci Potraga za serijskim silovateljem u Srbiji Progovorila djevojčica iz Srbije koju je oteo silovatelj: "Mučio me svaki dan. Govorio mi je da će nas policija oboje ubiti" Silovanje, ilustracija (Davor Javorović/PIXSELL) Muškarac priznao da je imao spolni odnos s djevojčicom. Žrtva ima manje od 15 godina i ostala je trudna...

'Kada smo došli do nje, nije se pomicala. Samo je gledala prema dolje’, kazao je Matthew Uhl, pilot helikoptera koji ju je prvi uočio te dodao kako je pas bio sumnjičav prema spasiocima kada su prišli djevojčici, ali kada se ona nasmiješila, pas se opustio.

‘Kada je shvatio da smo im došli pomoći, bio je veoma uzbuđen. Trčkarao je okolo dok su liječnici pregledavali djevojčicu, a kada je došlo vrijeme da krenemo, uskočio je u helikopter’, ispričao je D’Evelyn. U bolnici su izvijestili kako se Victoria osjeća dobro.