Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Franjo upozorio je svjetske čelnike koji će sudjelovati na predstojećem summitu G20 u Autraliji da moraju zapamtiti da će njihovi razgovori utjecati na živote mnogih ljudi, stoji u komentarima objavljenim u utorak.


Papa je u pismu australskom premijeru Tonyju Abbottu, kao domaćinu summita, naveo pothranjenost, nezaposlenost i ugrožavanje okoliša kao glavna područja koja izazivaju zabrinutost, prema transkriptu objavljenom na mrežnoj stranici Svete Stolice.

Vezani članci Papa Franjo Papa Franjo je dobro nakon operacije slijepog crijeva Papa Franjo Potvrdio glasnogovornik Vatikana: Papa Franjo u bolnici, danas ide na operaciju

"Bilo bi doista vrijedno žaljenja kad bi ... razgovori ostali samo na razini načelnih izjava", napisao je Papa u pismu datiranom 6. studenoga.

U dijelu pisma na temu svjetskih vojnih kriza, papa je ustvrdio da "cijeli svijet" očekuje usklađeni sporazum kroz Ujedinjene narode u cilju "konačnog prestanka nepravedne agresije usmjerene na različite vjerske i etničke skupine, uključujući manjine, na Bliskom istoku".

Evo koga se papa danas sjetio!

Papa je dodao da postaje sve jasnije da se problem ne može riješiti samo vojnim načinom, nego se mora usredotočiti i na one koji potiču terorističke skupine svojom političkom potporom, ilegalnom trgovinom naftom ili opskrbom oružjem i tehnologijom.

Sveti otac je od svjetskih čelnika koji se u subotu i nedjelju sastaju u Brisbaneu zatražio i da pruže potporu žrtvama kriza, osobito izbjeglicama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook