Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Infektivni bronhitis

Papa Franjo izlazi iz bolnice: Poznato hoće li sudjelovati u vjerskim obredima

Bolnica Agostino Gemelli
Bolnica Agostino Gemelli Foto: Andrew Medichini, AP Photo via Guliver
Papa Franjo proveo je drugu mirnu noć u bolnici, rekao je vatikanski izvor u petak, što je još jedan znak da se oporavlja od infektivnog bronhitisa. Papa će bolnicu napustiti u subotu te bi mogao sudjelovati u svim obredima Uskrsnog tjedna, rekao je u petak visoki kardinal talijanskoj novinskoj agenciji Adnkronos.

Papa je odvezen u rimsku bolnicu Agostino Gemelli u srijedu nakon što se tužio na teškoće s disanjem, što je izazvalo novu zabrinutost za zdravlje 86-godišnjega Pape, koji boluje od niza bolesti.

Vatikan je objavio kako je Papa već puno bolje nakon početnog liječenja antibioticima i da će vjerojatno biti pušten iz bolnice u subotu.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Dugogodišnje borbe Anksioznost, odlazak na akupunkturu, operacije: Pogledajte od čega je sve papa Franjo bolovao

"Prema informacijama koje imam, sutra će napustiti Gemelli", rekao je u petak dekan kardinalskog kolegija Giovanni Battista Re. "Tako bi mogao voditi sve obrede Velikog tjedna", rekao je Re.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Prima antibiotik Stižu novi detalji o zdravstvenom stanju pape Franje: Oglasila se bolnica

Naporan raspored obreda

Veliki tjedan, koji počinje Cvjetnicom 2. travnja, vodi do najvažnijeg događaja u kršćanskom kalendaru, Uskrsne nedjelje 9. travnja.

Tjedan uključuje naporan raspored obreda i ceremonija koje mogu biti fizički iscrpljujuće, uključujući noćnu procesiju na Veliki petak oko rimskog Koloseja.

Re je rekao da je dogovoreno da Franju podupire kardinal u svakom od ovih slavlja, te da će kardinal preuzeti brigu o dužnostima na oltaru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene