Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Francuskoj

Panika u školi nakon ubojstva profesora: Stigla dojava o bombi, svi su evakuirani, pirotehničari na terenu

Prijetnja bombom u školi u Francuskoj
Prijetnja bombom u školi u Francuskoj Foto: Afp
Škola u kojoj je u petak napadač nožem ubio učitelja, evakuirana je u ponedjeljak ujutro nakon dojave o postavljenoj bombi.

Srednja škola Gambetta-Carnot u francuskom gradu Arrasu, u kojoj je 13. listopada profesora Dominiquea Bernarda nasmrt izbo nožem radikalizirani bivši učenik, evakuirana je ovog ponedjeljka nakon prijetnje bombom, javila je francuska policija.

Nekoliko desetaka učenika i nastavnika napustilo je ustanovu oko 10:30. U školi je uspostavljen psihološki centar za učenike nakon traumatičnog prošlotjednog napada, a mnogi učenici, neki u pratnji roditelja, okupili su se u ponedjeljak ispred školskog kampusa kako bi odali počast ubijenom učitelju.

Pročitajte i ovo Požar u Bjelovaru - 3 Fortenova grupa Gorjelo u industrijskom objektu: Građane uznemirila eksplozija, gradonačelnik potvrdio da ima ozlijeđenih

Pročitajte i ovo Tuneli ispod Gaze - 5 taktička prednost FOTO Gaza metro - ovo je misteriozni labirint ispod zemlje pred kojim su Izraelci nemoćni: Hamas je izgradio stotine kilometara tunela

U tijeku je pregledavanje škole, a policija i protuteroristička jedinica stigli su sa psima te se pregledavaju torbe učenika, javlja francuski BFMTV.

Učitelja je u petak nožem ubio 20-godišnji muškarac, bivši učenik, koji je policiji od ranije poznat zbog radikalnih stavova. Uhićen je na licu mjesta te je zadržan u policiji. Zasad se brani šutnjom, a prvi izvještaji u petak govorili su kako je prilikom napada uzvikivao "Allahu Akbar".

U policiju je privedeno više od deset osoba povezanih s napadačem, uključujući i njegova brata koji pohađa tu školu.

Pročitajte i ovo HGSS u akciji spašavanja na Mosoru - 3 HGSS na Mosoru Dramatična noćna akcija: Više od 40 spasilaca borilo se s nevremenom i teškim uvjetima kako bi stiglo do unesrećene planinarke

Mnoga okupljanja i odavanja počasti planirana su za ovaj ponedjeljak u više dijelova Francuske, u kojoj rastu tenzije zbog sukoba u Izraelu. U 14 sati u svim školama bit će održana minuta šutnje, piše Le Monde.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene