Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HGSS na Mosoru

Dramatična noćna akcija: Više od 40 spasilaca borilo se s nevremenom i teškim uvjetima kako bi stiglo do unesrećene planinarke

Aktualno Galerija HGSS u akciji spašavanja na Mosoru - 3 HGSS u akciji spašavanja na Mosoru - 3 Foto: HGSS Split HGSS u akciji spašavanja na Mosoru - 4 HGSS u akciji spašavanja na Mosoru - 4 Foto: HGSS Split HGSS u akciji spašavanja na Mosoru - 5 HGSS u akciji spašavanja na Mosoru - 5 Foto: HGSS Split HGSS u akciji spašavanja na Mosoru - 2 HGSS u akciji spašavanja na Mosoru - 2 Foto: HGSS Split +0 HGSS u akciji spašavanja na Mosoru - 1 Galerija 1/5 >>
Strankinja koja je u nedjelju popodne na Mosoru ozlijedila nogu i nije mogla hodati spašena je 40-ak minuta nakon ponoći, doznaje se u ponedjeljak u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja (HGSS).

Poziv za pomoć HGSS-u je stigao nešto poslije 17 sati kada im je dojavljeno da je na grebenu Mosora, između Velikog kabla i Vockova stupa strankinja ozlijedila nogu te se zbog toga nije mogla kretati. Spasitelji su se brzo organizirali kako ih ne bi uhvatio mrak, a i vrijeme im nije išlo u prilog.

Pročitajte i ovo Joseph Czuba Tragedija u SAD-u Stravičan zločin: Nožem napao podstanare Palestince, dječaka (6) ubio s 26 uboda

"Prema vrhu Mosora otišlo je 40 spasitelja i vanjskih suradnika iz svih okolnih ispostava, a u pomoć su pritekli i članovi Stanice Makarska i Dubrovnik. Prvi spašavatelji do žene su stigli već oko 19:30, utoplili su je u skloništu Vickov stup, u kojem je nađena jer se tamo sklonila od kiše i grmljavine", navode u HGSS-u.

Pročitajte i ovo Palestinsko-izraelski sukob - 2 djeca s puškama Objavljene fotografije: Hamas trenira djecu vojnike da brane Gazu?

Rekli su i da zbog nevremena i noći nije bilo moguće helikoptersko spašavanje, pa su je transportirali do Gornjeg Sitnog, te je unesrećena predana timu Hitne medicinske pomoći poslije ponoći.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene