Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fortenova grupa

Gorjelo u industrijskom objektu: Građane uznemirila eksplozija, gradonačelnik potvrdio da ima ozlijeđenih

Aktualno Galerija Požar u Bjelovaru - 3 Požar u Bjelovaru - 3 Foto: Bjelovar Live Požar u Bjelovaru - 4 Požar u Bjelovaru - 4 Foto: Bjelovar Live Požar u Bjelovaru - 2 Požar u Bjelovaru - 2 Foto: Bjelovar Live +0 Požar u Bjelovaru - 1 Galerija 1/4 >>
Bjelovarski vatrogasci s osam vozila i 15 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe u ponedjeljak ujutro gasili su požar koji je izbio u zapuštenom i desetljećima nekorištenom pogonu bivše Bjelovarske industrije mesa, koji je u vlasništvu Fortenova grupe.

Dramatično jutro u Bjelovaru. U prostoru bivše bjelovarske industrije mesa buknuo je požar koji je nakon nekoliko sati lokaliziran. Dvoje radnika i jedan vatrogasac zatražili su liječničku pomoć, no kako doznaje Dnevnik Nove TV, nisu zadobili teže ozljede. Na terenu je ekipa za očevide PU bjelovarsko-bilogorske koja bi trebala otkriti sto je uzrok ovog požara.

Glavni zapovjednik JVP-a Bjelovar Davor Đalog istaknuo je da su vatrogasci sa svim raspoloživim snagama na teren izišli oko devet sati po dojavi o požaru u industrijskom objektu te da je gorio građevinski i izolacijski materijal.

Pročitajte i ovo Botanički vrt Botanički vrt Penjao se preko ograde pa zapeo za šiljke: Odvela ga hitna, teško je ozlijeđen

"Dolaskom na mjesto intervencije zatečen je požar u razbuktaloj fazi. Na samu intervenciju izašli smo sa 4 vozila i 10 vatrogasaca i kasnije još sa 4 vozala i dodatnih 10 vatrogasaca", kazao je Đalog i napomenuo da su dodatne vatrogasne snage u pripravnosti. Nakon potpunog gašenja policija će obaviti očevid.

Pročitajte i ovo Joseph Czuba Tragedija u SAD-u Stravičan zločin: Nožem napao podstanare Palestince, dječaka (6) ubio s 26 uboda

Na požarište je došao i gradonačelnik Dario Hrebak, koji je od građana čuo da se u ranojutarnjim satima dogodila eksplozija. Kazao je da od vlasnika, Fortenove, nije dobio nikakve informacije o požaru, a iz te tvrtke prethodno su mu rekli da se obavljaju radovi na demontaži tog industrijskog postrojenja.

"Ovdje je riječ o privatnom vlasništvu i puna je odgovornost na Fortenovi. U ime građana i Grada Bjelovara tražimo očitovanje tvrtke o tome što se ovdje dogodilo i koje su radove obavljali jer je očito da je ovo nešto više od razmontiravanja", poručio je Hrebak.

Pročitajte i ovo HGSS u akciji spašavanja na Mosoru - 3 HGSS na Mosoru Dramatična noćna akcija: Više od 40 spasilaca borilo se s nevremenom i teškim uvjetima kako bi stiglo do unesrećene planinarke

Hrebak je potvrdio da ima ozlijeđenih. "Uslijed te eksplozije i određene lakše ozljede za dvije osobe, one su lakše prirode i to je najbolje što se u ovoj priči dogodilo. Druga stvar je da je nastao požar koji je zahvaljujući brzoj i profesionalnoj intervenciji JVP Bjelovara vrlo brzo stavljen pod kontrolu", istaknuo je bjelovarski gradonačelnik.

Iz Fortanove kažu kako je Konzum u čijem vlasništvu je objekt prodao opremu proizvodnog pogona tvrtki Metal-mont. Koja je preuzela i punu odgovornost za organizaciju i provedbu preuzimanja opreme.

"Došlo je do iskrenja nekog iz viličara i da ono to je u sekundi planulo pošto se radi o strioporu koji je bio izolacija", rekao je vlasnik tvrtke Metal-mont Rajko Gavez.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene