Obavijesti Video Pretražite Navigacija
najviši stupanj pripravnosti

Zbog islamističkog napada Francuska mobilizirala još 7000 vojnika za patroliranje ulicama

Francuski predsjednik Emmanuel Macron naredio je mobilizaciju dodatnih 7000 vojnika kako bi ojačao sigurnosne ophodnje, objavio je njegov ured u subotu, dan nakon što je učitelj ubijen nožem u napadu islamista.

Francuska je u najvišem stanju pripravnosti od petka nakon što je 20-godišnjak nožem ubio učitelja i teško ozlijedio još dvoje ljudi u gradu Arrasu na sjeveru Francuske.

Macronov ured je najavio da će vojnici biti do daljnjeg mobilizirani u sklopu postojeće operacije patroliranja velikim gradovima i turističkim odredištima.

Muzej Louvre u subotu je evakuiran i zatvoren nakon dojave o bombi, objavila je glasnogovornica ministarstva unutarnjih poslova Camille Chaize, dodavši da su provedene provjere da ne postoji opasnost.

Sigurnost u Francuskoj pojačana je uoči svjetskog prvenstva u ragbiju koje se održava u toj zemlji, manje od godinu dana prije početka Olimpijskih igara koje će uključivati ceremoniju otvaranja izvan stadiona te paradu niz rijeku Seinu.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Gaze Sukob na Bliskom istoku "Nema načina da preživimo": Stižu upozorenja o besmislenosti evakuacije - sigurnih područja nema, cijeli teritorij je pod napadom

Chaize je rekla da su sigurnosne mjere na stadionima za ragbijaške utakmice već na najvišoj razini, ali će se oko nijh uvesti i dodatne patrole oko, a isto će biti i u centru Pariza.

Francuska je godinama meta islamističkih napada, najgori od kojih je bio onaj u studenom 2015. kad su napadači napali koncertnu dvoranu i kafiće u Parizu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Stigla reakcija Oglasilo se izraelsko veleposlanstvo: "Nečuvena izjava hrvatskog predsjednika"

Ministarstvo je najavilo da će se u subotu poslijepodne na sastanku razmatrati jesu li potrebne dodatne mjere, rekla je Chaize.

Ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin u petak je rekao da je napad u Arrasu povezan s događajima na Bliskom istoku gdje Israel provodi vojnu ofenzivu protiv Hamasa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene