Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen je

FOTO/VIDEO Napad nožem u školi u Francuskoj: Bivši učenik ubio profesora i vikao "Allahu Akbar"!

Napad u Francuskoj
Napad u Francuskoj Screenshot/x
Aktualno Galerija Napad u Francuskoj Napad u Francuskoj Foto: Screenshot/x Policija u Francuskoj Policija u Francuskoj Foto: Afp Napad u školi u Francuskoj - 4 Napad u školi u Francuskoj - 4 Foto: Afp Napad u školi u Francuskoj - 3 Napad u školi u Francuskoj - 3 Foto: Afp +1 Napad u školi u Francuskoj - 2 Galerija 1/6 >>
Jedna je osoba ubijena, a dvije su teško ozlijeđene u napadu nožem u školi u Francuskoj.

Napad se dogodio u srednjoj školi u gradu Arrasu. Napadač je oko 11 sati upao u školu Gambetta te je nožem nasrnuo na profesora koji je smrtno stradao, dok je u sukobu ozlijeđeno jop dvoje ljudi.

Ubijeni je profesor francuskog jezika, a ozlijeđeni su još jedan učitelj i zaštitar. 20-godišnji napadač navodno je čečenskog podrijetla i poznat je sigurnosnim službama po svojoj povezanosti s radikalnim islamom, prema izvještajima policije, prenosi BBC.

Francusko protuterorističko tužiteljstvo priopćilo je da je otvorilo istragu nakon napada zbog "ubojstva u vezi s terorističkim činom" i "pokušaja ubojstva u vezi s terorističkim činom".

Pročitajte i ovo Groblje Mirogoj Uoči Svih svetih Tužni prizori slamaju srce: "Odvratno je da te jadne stare žene nađu takvo nešto na grobovima svoje djece"

Osumnjičeni je uzvikivao "Allahu Akbar" prilikom napada, javlja francuski BFMTV. Policija ga je uspjela svladati i uhititi, izvijestio je ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin. No prije uhićenja uspio se sukobiti i ozlijediti i nekoliko prolaznika na parkiralištu.  

 

 

Napadač ima oko 20 godina i bivši je učenik te škole u koju ide i njegov brat, pišu francuski mediji. Brat je također priveden. France24 javlja da se na mjesto nesreće uputio predsjednik Emmanuel Macron.

Napad u Francuskoj Policija u Francuskoj (Foto: Afp)

Društvenim medijima širi se snimka sukoba na školskom dvorištu gdje napadača nekoliko ljudi pokušava savladati. 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene