Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upućen na liječnički pregled

Pakistan oslobodio indijskog pilota, napetosti splasnule

Pakistan oslobodio indijskog pilota, napetosti splasnule (Foto: AFP)
Pakistan oslobodio indijskog pilota, napetosti splasnule (Foto: AFP) Foto: Afp
Pakistan je u petak oslobodio zarobljenog indijskog pilota čiji su zrakoplov pakistanske snage srušile prije dva dana u kulminaciji napetosti između dviju nuklearnih sila, javlja Reuters i dodaje da su napetosti splasnule.

Televizijske snimke prikazale su zapovjednika Abhinadana Varthamana kako prelazi granicu u blizini mjesta Wagah u poslijepodnevnim satima po srednjoeuropskom vremenu. Indijski dužnosnici potvrdili su da je pilot vraćen i upućen na liječnički pregled.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi Ilustracija tragedija u Punjabu Djevojčica (10) umrla nakon što je pojela tortu na svojem rođendanu: "Rekla je da je jako žedna. Tijelo je bilo sve hladnije"

Indija i Pakistan došli su na sam rub otvorenog sukoba nakon što je Indija je u utorak napala logor za obuku islamističke skupine Jaish-e-Mohammad (JeM - Muhamedova vojska) u dijelu Kašmira pod kontrolom Pakistana, a koja je preuzela odgovornost za samoubilački napad 14. veljače pri čemu je ubijeno 44 pripadnika indijskih vojnih snaga. Pakistan je potom uzvratio i oborio dva indijska borbena zrakoplova.

Kašmir, himalajska regija s muslimanskom većinom, predmet je sukoba više od 70 godina, otkad se bivša britanska kolonija Indija odvojila na muslimanski Pakistan i hinduističku Indiju.

Kašmir je podijeljen između Indije koja upravlja Kašmirskom dolinom i regijom s hinduističkom većinom oko grada Jammua, zatim Pakistana koji kontrolira teritorij na zapadu te Kine koja je zadužena za rijetko naseljena visoka područja na sjeveru. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene