Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stroga kazna

Bivši pakistanski premijer i njegova supruga osuđeni zbog protuzakonitog braka

Imran Khan
Imran Khan Foto: Afp
Bivši pakistanski premijer Imran Khan i njegova supruga Bushra Khan osuđeni su na po sedam godina jer je njihov brak navodno protuzakonit.

Bivši pakistanski premijer Imran Khan i njegova supruga Bushra Khan osuđeni su u subotu na po sedam godina zatvora i novčano kažnjeni od strane suda koji je presudio da je njihov brak 2018. protuzakonit, izvijestila je njegova stranka.

Ovo je treća nepovoljna presuda za bivšeg premijera ovog tjedna uoči nacionalnih izbora u četvrtak, na kojima mu je zabranjeno natjecanje.

Zatvoreni Khan, 71, u posljednjih je nekoliko dana osuđen na 10 godina zatvora zbog odavanja državnih tajni i 14 godina zajedno sa svojom suprugom zbog nezakonite prodaje državnih darova.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 25 tajne mjere SOA-e Milanović iznio detalje odnosa Turudića i Mamića: "Tajni susret pod plaštom noći, voze se satima, skrivaju na tajnim mjestima"

Oboje su kažnjeni s po 500.000 rupija (1.800 dolara), izvijestio je ARY News. Bushra je optužena da nije završila razdoblje čekanja koje je naložio islam, zvano "Iddat", nakon što se razvela od svog prethodnog supruga i udala za Khana.

Khanovi su potpisali svoj bračni ugovor, nazvan "Nikkah", u siječnju 2018. na tajnoj ceremoniji sedam mjeseci prije nego što je karizmatična bivša superzvijezda kriketa po prvi put postala premijer.

Pročitajte i ovo Molitelji na trgu i kontraprosvjed - 6 MUŽEVNI BUDITE FOTO Makljaža u Zagrebu: Potukli se molitelji i prosvjednici, incident u Splitu

Postojala je kontroverza oko toga jesu li se vjenčali prije završetka tog razdoblja. Nakon prvotnog negiranja braka u siječnju, Khanova stranka, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), potvrdila je to nekoliko tjedana kasnije.

Khanovi su zanijekali bilo kakvu krivnju. Khan je u zatvoru u garnizonskom gradu Rawalpindiju, dok je njegovoj supruzi dopušteno služiti kaznu u njihovoj vili na brdu u Islamabadu.

On se već suočava s 10-godišnjom diskvalifikacijom obnašanja javne dužnosti. Zasad nije jasno mora li kazne izvršavati istodobno ili uzastopno.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene