Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Troše se na stotine tisuća eura

Kako su vjenčanja za strance postala ozbiljan biznis: Jedan grad je posebno interesantan, a mladenci traže nekoliko stvari

Aktualno Galerija Elitne svadbe u Dubrovniku - 1 Elitne svadbe u Dubrovniku - 1 Foto: DNEVNIK.hr Elitne svadbe u Dubrovniku - 2 Elitne svadbe u Dubrovniku - 2 Foto: DNEVNIK.hr Elitne svadbe u Dubrovniku - 3 Elitne svadbe u Dubrovniku - 3 Foto: DNEVNIK.hr Elitne svadbe u Dubrovniku - 4 Elitne svadbe u Dubrovniku - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Elitne svadbe u Dubrovniku - 5 Galerija 1/6 >>
U Hrvatskoj je u prvoj polovici ove godine sklopljeno 178 brakova stranih državljana, a broj će rasti jer kolovoz i rujan omiljeni su mjeseci za svadbe. Vjenčanja za strance postala su ozbiljan biznis. Za velik dan troše na desetke pa i na stotine tisuća eura. Reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić bila je na jednom takvom vjenčanju u Dubrovniku koji je već godinama omiljena destinacija mladenaca. Evo zašto.

Par iz Kanade svoje sudbonosno "da" odlučio je izreći u Dubrovniku na Stardunu u palači Sponza. "Bilo je nestvarno, ispunjenje sna, nisam mogla zamisliti ljepše mjesto od ovog. Ovo je jedno od naših najdražih mjesta, oduvijek smo voljeli povijest, arhitekturu, kulturu... ljepotu ovog grada. Jednostavno je očaravajuće", rekli su Sonia i Oliver.

Pročitajte i ovo Ljubica Adžaip pet godina nakon Kardiokirurgu Cristijanu Bulatu potvrđena optužnica, supruga preminulog pacijenta komentirala: "Razočaranje je što taj doktor još uvijek radi u bolnici i što nekoga liječi"

A takva je i tvrđava Lovrijenac, jedno od omiljenih i najluksuznijih mjesta za vjenčanja u Dubrovniku. Najam za cjelovečernje događaje tamo iznosi osam tisuća eura. "Dubrovnik je možda najskuplji grad za vjenčanja u Hrvatskoj, ali sada znamo zašto. Moći unajmiti cijeli ovaj prostor, naravno da to zahtijeva puno. U Kanadi bi nam cijene bile možda na istoj razini, ali ovdje smo dobili puno više", objasnio je Oliver.

Dobili su i uzvanici jer ne kriju oduševljenje, a neki ostaju i na odmoru. "Nevjerojatno je, krajolik, sve, prvi put sam ovdje", rekao je Sean, dok su roditelji mladoženje Ankica i Drago jako sretni što je bio tako lijep dan. "Ostajemo cijeli tjedan, jako smo uzbuđeni zbog toga", rekao je jedan od gostiju Michael.

Pročitajte i ovo Vrtić u Garešnici - 4 u Garešnici Val pritužbi na ravnateljicu dječjeg vrtića, stiže i inspekcija: "Govorila mi je da začepim ta svoja usta, da skinem taj osmijeh s lica"

Cvijeće, hrana, fotografiranje, glazba, mladenci imaju cijeli paket. Glazbenik Mateo Martinović objasnio je da ima "jako puno klijenata, svake godine sve više, dolaze zbilja iz cijeloga svijeta. Traže da sve bude uredno i po dogovoru, uglavnom su jednostavni." DJ Miro Ćuzulan rekao je da "svi rade, svi imaju posla , nas DJ-eva nema previše, ali svi radimo, rekao bi da je tržište vjenčanja odlično."

Ovisno o željama, plaćaju od nekoliko desetaka do stotina tisuća eura za svoja dubrovačka vjenčanja. "Danas je za malu ceremoniju Sponza bukirana na dva sta za nekih 1000 eura plus ostali troškovi. Traže atraktivne i autentične lokacije, traže sunce, zalazak, uvijek je najveći problem ako padne kiša. Sada je pravo ljeto, da sretni smo da je ovakav rujan, uživamo na Lovrijencu večeras", objasnila je organizatorica vjenčanja Kristina Skvrce.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užasna smrt Detalji tragičnog slučaja trovanja sardinama: Simptomi se ne moraju pojaviti odmah, a ako se ne liječi, bolest može biti fatalna

U Dubrovniku je od početka godine do prvog rujna sklopljeno 75 brakova stranih državljana. Najveći broj njih je iz Velike Britanije. Ove godine pozornost su plijenile i NBA zvijezde koje su za vjenčanje odabrale Dubrovnik, a kako i ne bi. Još početkom 70-ih Liza Minelli pjevala je o Dubrovniku kao mjestu na kojem se pronalazi ljubav.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene