Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadači u bijegu

Pakistan: 20 mrtvih u napadu na policijsku akademiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadači naoružani pištoljima i granatama ubili su najmanje osam policajaca u akademiji u gradu Lahoreu u Pakistanu, izjavili su lokalni mediji.

Napad se dogodio u manje od mjesec dana od posljednjeg pokolja kada su teroristi napali kriket tim Šri Lanke, pri čemu je ubijeno šest policajaca i vozač autobusa, a napadači su pobjegli.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Policijska akademija nalazi se na putu prema granici s Indijom, u periferiji grada. Mediji su izjavili kako su neki od napadača bili prerušeni u policajce. Upali su u akademiju bacili granate te otvorili vatru. Prve informacije govorile su o desetero ubijenih, a 50 ozlijeđenih.

'Poginulo je najmanje 20 osoba', rekao je za France Presse dužnosnik policije u Lahoreu Amdžad Ahmad. Ostali policijski dužnosnici kazali su kako bi broj mrtvih mogao biti i veći zbog pucnjave među policajcima i napadačima.

Ubrzo su stigla pojačanja, akademija je opkoljena, a policajci izvlače van ozlijeđene i ranjene kolege. 14 napadača uspjelo je pobjeći. Pakistanske vlasti izjavile su kako je još uvijek prerano za izjave o tome tko je odgovoran za napad.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene