Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10 milijardi eura

Paket pomoći Cipru doveden u pitanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Paket pomoći Cipru u vrijednosti 10 milijardi eura doveden je u pitanje s viješću da će o njemu posljednju riječ imati podijeljeni parlament.

To iznenadno glasovanje tek je sada zakazano, a prema prvim informacijama, skoro polovica zastupnika u parlamentu koji broji 56 mjesta se protivi paketu pomoći EU-a, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Europske središnje banke (ECB). Ta se pomoć smatra ključnom za ostanak Cipra u eurozoni.

>>
Dublin: Ministri financija Eurozone raspravljaju o pomoći Cipru

Oporbena Stranka zelenih je prva stranka koja je objavila da će glasati protiv. Komunistički AKEL i socijalistička stranka EDEK, koje zajedno imaju 24 mjesta u parlamentu, će najvjerojatnije također biti protiv, no još uvijek ima šanse da ostanu suzdržani.

"Mislim da bi bio zločin predati Cipar u ruke trojke i dopustiti da postane kolonija", kazao je parlamentarni zastupnik George Perdikis.

Dvije najveće stranke u parlamentu, Demokratsko okupljanje i Demokratska stranka, glasovat će za paket pomoći međunarodnih zajmodavaca, no čak niti zajedno neće imati većinu te će morati tražiti potporu manjih stranaka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Bruxellesu Ministri financija eurozone raspravljaju o isplati posljednje rate pomoći Grčkoj Slika nije dostupna Nakon 12 dana Otvorile se banke na Cipru, čuvaju ih naoružani stražari

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene