Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podnijela tužbu

Otkriveno gdje je i s kim živi Elisabeth Fritzl: Mještani su pristali na zavjet šutnje - "Svi znaju, ali nitko ne govori o prošlosti"

Josef Fritzl
Josef Fritzl Foto: Afp
Kći monstruma Josefa Fritzla živi samo pola sata od paklenog podruma u kojem ju je otac godinama držao zatočenom i silovao.

Josef Fritzl, koji sada ima 88 godina, držao je Elisabeth zatočenu u tamnici ispod svoje kuće 24 godine i napravio joj je sedmero djece prije nego što je njezin pakao okončan 2008. godine, a on je godinu kasnije osuđen na doživotni zatvor.

Nakon suđenja Elisabeth i djeca dobili su nove identitete, a ona se udala za tjelohranitelja. Ona danas živi u kući udaljenoj 30 minuta vožnje od Amstettena u malenom selu.

Siva drvena ograda okružuje kuću, a sigurnosne su kamere na vanjskom zidu i motre na svakog posjetitelja doma sada 56-godišnje Elisabeth. Točno nasuprot toga je dom njezine kćeri Kerstin. 

Pročitajte i ovo Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein Sud uskoro razmatra žalbu Brat Ghislaine Maxwell: "Moja sestra nije imala fer suđenje. Nadamo se da će presuda pasti"

Mještani su škrti na riječima o obitelji, ali poznato je da je Elisabeth povremeno sudjeluje u lokalnim događanjima i jede u seoskom restoranu. 

Jedan stanovnik rekao je: "Elisabeth i neka od starije djece još uvijek žive ovdje i povremeno ih se vidi u restoranu i na seoskim događanjima. Svi znaju pozadinsku priču, ali nitko ne govori o prošlosti, oni imaju novi život i ljudi to poštuju", piše Daily Mail.

Poznato je da se Elisabeth 2019. udala za svog tjelohranitelja Thomasa Wagnera, koji je bio 23 godine mlađi od nje, a pretpostavlja se da su njih dvoje još uvijek zajedno. Prema novinama Österreich, par se zbližio nakon što su mjesece proveli zajedno nakon njezina izlaska iz tamnice, a vjenčali su se kada je ona imala 52 godine.

Govoreći preko svoje odvjetnice Eve Plaz na suđenju svom ocu, Elisabeth je rekla da nikada ne želi da Josef bude pušten na slobodu i da želi da se do smrti smatra odgovornim za svoj zločin.

Pročitajte i ovo Ilustracija Radna mjesta Došlo je do promjena na listi najtraženijih zanimanja u Hrvatskoj: Jedan podatak izaziva zabrinutost

Pročitajte i ovo Predrag Štromar oj radosti Štromar: "I meni je Josipa Rimac pisala 'srce moje, dušo moja, samo me ti možeš smiriti', a kad je supruga vidjela poruke..."

No prošlog mjeseca sud u Kremsu naredio je njegovo prebacivanje s  psihijatrijskog zatvorskog odjela u običan zatvor, čime se otvara mogućnost njegova trajnog puštanja na slobodu.

Međutim, tužitelji su uložili prigovor i Viši sud u Beču sada razmatra žalbu.

Na suđenju se čulo da ju je silovao 3000 puta u podrumu punom štakora, kako ju je tukao i na kraju s njom dobio sedmero djece - Kerstin, rođena 1988., Stefan (1990.) i Felix (2002.) živjeli su u prizemlju sa svojom mamom.

Lisa (1992.), Monica (1994.) i Alexander (1996.) odrasli su na katu kuće koju je Fritzl dijelio sa suprugom Rosemarie, a drugi sin Micheal tragično je umro nedugo nakon što se rodio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene