Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud uskoro razmatra žalbu

Brat Ghislaine Maxwell: "Moja sestra nije imala fer suđenje. Nadamo se da će presuda pasti"

Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein
Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein Foto: AFP PHOTO/US DISTRICT COURT FOR THE SOUTHERN DISTRICT OF NEW YORK
Suradnica Jeffreyja Epsteina, Ghislaine Maxwell, osuđena je na 20 godina zatvora zbog podvođenja maloljetnica milijarderu. Za nekoliko tjedana, 12. ožujka, sud će saslušati njezine odvjetnike, koji su se žalili na presudu.

Ghislainin brat Ian Maxwell nada se kako bi presuda njegovoj sestri mogla biti poništena jer, tvrdi on, pravosudni sustav u SAD-u nije bio fer prema njoj.

"Pravosudni sustav i sud su bili pristrani. Moja sestra nije imala pošteno suđenje. Kako bi mogli suditi pošteno i bez strasti analizirati dokaze u slučaju seksualnog zlostavljanja? Trebali bi joj ukinuti presudu samo zbog toga", kazao je Ian za The Independent.

Naime, nekoliko dana nakon što joj je izrečena presuda jedan od porotnika javno je kazao da je bio žrtva seksualnog zlostavljanja, kasnije je jedan porotnik priznao istu stvar. Branitelji i obitelj Gislaine Maxwell zbog toga se nadaju poništenju presude i ponovnom suđenju, a smatraju da je još jedan član porote lagao da nije bio zlostavljan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Radna mjesta Došlo je do promjena na listi najtraženijih zanimanja u Hrvatskoj: Jedan podatak izaziva zabrinutost

"Cijeli slučaj pun je proceduralnih i drugih grešaka", tvrdi Ian te ističe kako je za neka kriminalna djela za koja je osuđena njegova sestra trebala nastupiti zastara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene