Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stravičan slučaj

Otac kriv za ubojstvo kćeri: Ispod njezina tijela pronašli su crve, liječnici povraćali zbog smrada

Alun i Kylea Titford
Alun i Kylea Titford Foto: Profimedia
Alun Titford proglašen je krivim za ubojstvo 16-godišnje kćeri jer joj je dopustio da se prejeda do smrti.

Kylea Titford rodila se s nekoliko različitih bolesti zbog kojih nije mogla hodati, pa se kretala uz pomoć invalidskih kolica.

Pohađala je srednju školu u Newtonu u središnjem Walesu. Prijatelji iz razreda opisivali su je kao snažnu, neovisnu i zabavnu djevojku s odličnim smislom za humor. Bavila se košarkom u kolicima, u kojoj je bila prilično uspješna.

Sve se promijenilo dolaskom koronavirusa i uvođenjem stroge karantene u ožujku 2020., kad je Kylea ostala zatvorena u sobi. Pronađena je mrtva u listopadu iste godine, a za njezinu smrt optuženi su otac Alun Titford, kojeg je sud sad proglasio krivim, i majka Sarah Lloyd-Jones. Roditelje se tereti za ubojstvo zanemarivanjem. Majka je već ranije priznala krivnju, piše Guardian

Alun je na prvom ispitivanju rekao da Kylea nije ustala iz kreveta od početka karantene, no kasnije je promijenio priču i rekao da je bila pokretna nedugo prije smrti te da je ustajala iz kreveta i obilazila prizemlje kuće u svojim invalidskim kolicima. 

Prema njegovim tvrdnjama, u sobu svoje kćeri posljednji je put ušao dva tjedna prije nego što je umrla, i to kako bi je poljubio za 16. rođendan, a inzistirao je da nije primijetio ništa neobično, pa tako niti smrad. 

Pročitajte i ovo Provjereno: Vrtić - 3 GDJE JE TU PRAVDA? Prijavila nasilje nad djecom u vrtiću pa dobila upozorenje, roditelji ogorčeni: ''Osoba koja je zapravo heroj dobila je kaznu''

Pročitajte i ovo Dječak s pištoljem Otac uhićen Zastrašujuća snimka: Dječak u pelenama mahao pištoljem na stubištu stambene zgrade

Tijekom suđenja djelatnici hitne službe koji su pozvani nakon smrti djevojčice rekli su kako su povraćali zbog smrada u njezinoj sobi. Ispod njezina tijela, koje je bilo u, kako su ustvrdili, užasnom stanju, pronašli su crve, a Kylea je u trenutku smrti imala 146 kilograma i bila je 20 kilograma preteška za svoja invalidska kolica. 

U trenutku smrti nokti na nogama, koje djevojčica nije mogla sama dohvatiti, nisu rezani najmanje šest mjeseci, a pazusi su joj bili crni. 

Kao uzrok smrti navedena je upala i infekcija na velikim područjima na koži koje proizlaze iz pretilosti, komplikacija i nepokretnosti. 

Roditeljima će kazna biti izrečena 1. ožujka. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene