Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio uvrede i prijetnje

Organizirao zabavu za bijelce pa morao napustiti zemlju: "Nikada nismo podržavali i nećemo podržavati razne rasističke izjave"

Zabava na Šri Lanki
Zabava na Šri Lanki Foto: Afp
Nakon što je htio organizirati "bijelu zabavu" na Šri Lanci, muškarca su napali na društvenim mrežama, a zbog silnih uvreda i prijetnji morao je napustiti zemlju.

Na Šrli Lanki trebao se održati "bijeli tulum" zbog čega je organizator dobio brojne kritike i uvrede. Na reklami za zabavu pisalo je da je kodeks odijevanja bijela boja, ali je također bio redak na kojem je pisalo "Boja lica: bijela", što su mnogi protumačili kao da je riječ o događaju samo za bijelce.

Nakon brojnih napada i uvreda, organizator se kasnije ispričao i objasnio da je to trebala biti zabava koja bi okupila iseljenike. Nakon toga zabava je otkazana, a mnogi korisnici društvenih mreža nazvali su ga odvratnim i rasistom, piše BBC

Pročitajte i ovo Ilustracija strašan slučaj 68-ero djece umrlo od sirupa za kašalj: Dokazano što je bilo u njima, osuđene 23 osobe

"Htjeli smo upoznati iseljenike koji ovdje dugo žive i vole Šri Lanku. Moj tim me je podržao i donesena je zajednička odluka da organiziramo zabavu", rekao je organizator i dodao da je zbog salve uvreda i prijetnji morao napustiti zemlju.

"Nisam očekivao da će ovo biti tako osjetljiv trenutak za ogroman broj ljudi. Priznajem da je to bila loša ideja i razumijem da smo je sami stvorili iz svoje gluposti. Duboko se ispričavam svima čiji osjećaji su bili povrijeđeni", poručio je.

Pročitajte i ovo Bivši šef riječkih katoličkih skauta dobio dodanih pet i pol godina zatvora zbog pedofilije vrebao maloljetnicu Bivši šef katoličkih skauta, osuđeni pedofil, dobio dodatnih pet i pol godina zatvora zbog novih zlodjela

Zabava se trebala održati u gradu Unawatuni na južnoj obali, a mjesto je kasnije objavilo priopćenje da je zabava otkazana te da su prekinuli veze s organizatorima.

"Nikada nismo podržavali i nikada nećemo podržavati razne rasističke izjave ili organizacije", napisali su.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene