Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u Čavlima

Objesili lutku stranog radnika, pa za sve okrivili - novinare: "Krivo su prenijeli poruku, htjeli smo upozoriti na jedan incident"

Primjer kako se prema stranim radnicima odnose u doba maškara jesu Čavle. Tamo su neki dan objesili pusta stranog radnika. Više donosi reporterka Nove TV Lina Dollar.

U Čavlima su neki dan objesili pusta stranog radnika. Pa ga pod pritiskom javnosti uklonili.

Danas je osvanula nova lutka - nazvali su je - "novinarko škandalić", jer kako kažu u udruzi Čavjanske maškare, novinari su krivo prenijeli poruku. Njima nije bio cilj nikoga uvrijediti, kažu, nego upozoriti na incident, odnosno napad stranog radnika na maloljetnog sumještanina, za koji policija tvrdi da se nije dogodio. 

"Nije nam bila namjera poistovijetiti ničiji narod sa nekolicinom njegovih državljana, koji su kako smo iščitali iz medija pokušali učinitii kazneno djelo ograničavanje slobode kretanja, ili smo to na bilo koji način činili, ako smo bilo koga ovim činom povrijedili, žao nam je, nije nam bila namjera, ni pod razno. Mislili smo da je čitanje šentence na dan dizanja pusta dovoljno kako bi ljudi shvatili o čemu se radi", rekao je Goran Mavrinac, predsjednik udruge čavjanske maskare. 

Pročitajte i ovo Pronađeno oružje i streljivo U Dubravi FOTO Držali u kući čitavi arsenal oružja: Sve je bilo dostupno djeci, pogledajte što je policija sve pronašla

Reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar razgovara je s teologom Zoranom Grozdanovom na temu odnosa Hrvata prema stranim radnicima.

"Novi smo u tome. Odnos Hrvata prema stranim radnicima ocijenio bih dvojkom. Ovo što se dogodilo - pretjerali su. To je bilo na razini govora mržnja. Ne razumiju organizatori kakav su problem napravili. Mislim da je to na razini rasizma", rekao je Grozdanov.

"Vješanje stranog radnika povezano je s lažnom vijesti da je grupa stranih radnika otela jednog lokalnog mladića. Tu je priču osnažio lokalni političar Marin Miletić koji je širio diskriminatorne tvrdnje, a policija je rekla da je to lažna vijest", dodao je. 

Više pogledajte u priloženom videu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene