Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Proživljava pakao

Očajna britanska učiteljica zarobljena u Gazi poručila da se osjeća beznačajnom nakon što joj je ministarstvo poslalo tužnog smajlića

Zaynab Wandawi
Zaynab Wandawi Foto: Screenshot/X
Britanska učiteljica iz Manchestera zarobljena u Gazi rekla je kako se osjeća beznačajnom nakon što joj je Ministarstvo vanjskih poslova reklo da ne može učiniti ništa više kako bi joj pomoglo da pobjegne iz ratnog područja.

Zaynab Wandawi u Gazi je duže od tri tjedna s deset članova obitelji svoga supruga. Grupa je otputovala u regiju samo nekoliko dana prije zločina 7. listopada. Unatoč njezinim pokušajima da ode preko granice Rafah u Egipat, 29-godišnja učiteljica rekla je da joj ne mogu pomoći.

Poruke koje su Zaynab i dužnosnik britanskog ministarstva vanjskih poslova podijelili sa Sky Newsom pokazuju kako ona moli za pomoć.

U subotu navečer službenik je pita: "Bok, Zaynab, kako si s hranom i vodom? Imaš li ozljeda?" Odgovorila je: "Nemamo puno - jedva jedemo i pijemo jer nema više ničega. Voda je luksuz."

Pročitajte i ovo Provalnik je iz kuće u Sesvetskoj Selnici ukrao novac Policija ga traži Usred dana provalio na kat kuće i ukrao novac, ono što je zatekao u prizemlju sigurno nije očekivao: "Htio je nešto pogledati"

Pročitajte i ovo Ilustracija 70 službenih putovanja Moćni senator putovao u Europu zbog seksa s maloljetnicama: Koristio je aliase i primao slike seksualnog zlostavljanja djece

Nakon toga on joj odgovara da ne čuju ništa o tome kada će granica Rafaha biti otvorena.

Zaynab odgovara: "Što smo duže ovdje, veća je šansa da nećemo doći do granice s Rafahom. Iskreno, mislim da ne znaju koliko su naši životi ugroženi."

Pročitajte i ovo Napad psa na učenike užas u sad-u UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Razjareni američki bully XL napao učenike ispred školskog autobusa, dječak završio s 14 šavova

Pročitajte i ovo Stjepan Svemirko Čekolj, načelnik Stožera civilne zaštite Gornja Stubica nevrijeme u Hrvatskoj FOTO Olujni vjetar poharao Gornju Stubicu: "Zatekao sam potpunu katastrofu. Odnijelo je crjepove, daske..." Problemi i u Rijeci

Nakon toga službenik joj je poslao tužnog smajlića i napisao: "Stvarno ne razumijem zašto toliko dugo čekaju."

Govoreći za Sky News iz Gaze u ponedjeljak, Zaynab je rekla da očajnički želi otići jer je situacija zastrašujuća i jako opasna.

"Osjećala sam se kao da me uopće ne smatraju britanskom državljankom, osjećam se beznačajnom. Bila sam jako ljuta jer svakim danom koji smo ovdje postoji veća šansa da se nikada nećemo izvući. Jako je zastrašujuće, ima puno smrti", poručila je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene