Ana Brnabić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL)
Ana Brnabić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je u četvrtak navečer da će se službeni Beograd očitovati o presudi Radovanu Karadžiću za ratne zločine i genocid kad to učine "svi ostali", ocijenivši kako su "svi iz regije požurili" sa svojim izjavama, a njezina je večerašnja izjava prvo očitovanje nekog od srbijanskih dužnosnika poslije jučerašnje presude u Den Haagu.


Brnabić je, gostujući u emisiji "Oko" Radio-televizije Srbije (RTS), ocijenila da ne treba žuriti sa izjašnjavanjem o slučaju Karadžić. "Zanimljivo je kako su svi iz regije požurili davati nevjerojatne izjave. Trebamo pustiti da vidimo što će kazati svi ostali, a mi ćemo, naravno, reći svoje stajalište", rekla je Brnabić.

Vezani članci Doktor Branimir Nestorović Doktor Smiješni Virus: Omiljeni Vučićev pulmolog mogao bi ostati bez licence Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu Odgovor na zatvorenu granicu: Srbija zabranila slijetanje aviona crnogorske državne kompanije

Njezina je ocjena kako su dužnosnici u državama regije "požurili kazatišto misle", a da pri tom nisu mislili kako će se njihova stajališta reflektirati na uzajamne odnose sa Srbijom.

Večerašnja izjava predsjednice Vlade Srbije prvo je očitovanje nekog od srbijanskih dužnosnika iz državnog vrha o pravomoćnoj presudi MICT-a kojom je u srijedu u Den Haagu bivši vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić osuđen na doživotni zatvor zbog zločina tijekom rata u BiH, te genocida u Srebrenici. (Hina)