Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodna koalicija

Novi francuski udari na IS u Iraku, Pariz želi pojačati ofenzivu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski ministar obrane Jean-Yves Le Drian izjavio je da ofenziva dobro napreduje, odnosno da je IS dosad izgubio 40 posto teritorija.

Francuski zrakoplovi iz međunarodne koalicije koja se bori protiv IS-a izveli su u noći s ponedjeljka na utorak u blizini Mosula nove napade, izvijestio je službeni Pariz.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

"Noćas su francuski zrakoplovi izveli napade na Tal Afar, nedaleko od Mosula", rekao je za javni radio France Info francuski ministar obrane Jean-Yves Le Drian.

"Ne radi se o našim prvim udarima nakon napada u Nici. Napali smo i jučer. Otkako smo u sklopu koalicijskih snaga, zračni udari su svakodnevni. Na taj način jamčimo sigurnost Francuskoj, ali i čitavoj Europi", rekao je Le Drian.

Francuski ministar drži da bi članice koalicije, čiji će se predstavnici u srijedu i četvrtak sastati u Washingtonu, trebale dovršiti ofenzivu koja je u tijeku u Iraku i u Siriji, koncentrirajući se pritom na glavna uporišta IS-a u Mosulu i u Raki.

"Ofenziva dobro napreduje, a IS je dosad izgubio 40 posto svog teritorija i imao velike ljudske gubitke, kazao je, dodavši da pritisak treba nastaviti bez prestanka kako bi se IS u potpunosti iskorijenio. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene