Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odgovor Macronu

Nova prijetnja iz Kremlja: "Ako Francuska pošalje trupe u Ukrajinu, izravni je sukob neizbježan"

Nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron u ponedjeljak na konferenciji u Parizu rekao da slanje zapadnih trupa na teren u Ukrajini nije isključeno u budućnosti, oglasio se Kremlj.

Kremlj je komentirao spomenute izjave pa je tako glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u utorak rekao da bi sukob s Rusijom bio neizbježan ako zapadne zemlje pošalju trupe u Ukrajinu.

Poručio je da bi te vlade trebale razmotriti je li taj potez u interesu njihove zemlje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat protiv Ukrajine Sjevernokorejske tvornice steljiva rade punom parom: Rusiji u kontejnerima šalju milijune granata

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Kremlj prijeti posljedicama Sprema li se prosvjed protiv Vladimira Putina? "To je politička oporuka Navaljnog"

"U ovom slučaju moramo govoriti ne o vjerojatnosti, već o neizbježnosti sukoba. Ove zemlje moraju to procijeniti i biti svjesne toga, pitajući se je li to u njihovu interesu, kao i u interesu građana njihovih zemalja", poručio je Peskov. 

Švedska, Češka i Poljska distancirale su se od Macronovih izjava. Kijev je u međuvremenu pozitivno reagirao na Macronove komentare, piše CNN.

Pročitajte i ovo Darko Milinović, Gordan Maras i Hrvoje Krešić Krešendo Hrvoja Krešića Milinović otkrio zbog čega je u 4 ujutro probudio Sanadera: "Doći ću povraćati na Vladu"

Pročitajte i ovo Darko Milinović Važni pregovori Milinović: "Nekad se morate služiti svime, ovako sam omekšao Spomenku..."

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak istaknuo je kako je rasprava o potencijalnoj zapadnoj intervenciji u ratu bila dobra. "Ovo pokazuje apsolutnu svijest o rizicima koje Europi predstavlja militaristička, agresivna Rusija", napomenuo je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene