Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mađarska je policija uhitila Nijemca osumnjičenog da je u utorak iz vatrenog oružja ubio hrvatskog državljanina i teško ranio suprugu žrtve na imanju u blizini jezera Balaton, priopćila je lokalna policija, izvijestila je mađarska agencija MTI.


Ranije je izviješteno da je žrtva njemački državljanin no utvrđeno je da je riječ o hrvatskom državljaninu. 

Vezani članci Mađarski premijer Viktor Orban Viktor Orban na sebe navukao bijes dijela Europe: "Ovdje smo kako bismo se borili za prava i pokazali Mađarima da nisu sami" Orban odustao od dolaska u Muenchen na utakmicu Orban ipak neće otići na utakmicu u München: ''To nije odluka koja leži u rukama države''

Automobil s njemačkim tablicama došao je do zgrade gradskog vijeća Balatonoszoda u utorak ujutro a putnici su pucnjavu prijavili djelatniku gradske uprave koji je obavijestio policiju i hitnu pomoć.

Dok je došla hitna pomoć žrtva, u svojim četrdesetim godinama, je preminula a njegova je supruga žurno prevezena helikopterom hitne pomoći u bolnicu.

Istraga je još u tijeku no raspoložive informacije sugeriraju da je pucnjava vjerojatno bila rezultat spora financijske naravi.

Lokalni dopisnik agencije MTI od mještana je doznao da je imanje na kojem je došlo do pucnjave bilo u vlasništvu čovjeka koji je pucao na žrtvu i ženu. 

Na imanju je ranije živjela i žena ali je ostavila vlasnika zbog drugog muškarca, koji je ubijen u incidentu, rekli su mještani.

Uhićeni muškarac je s ozljedama uzrokovanim tučnjavom, među ostalima i lomom noge, prebačen u bolnicu u Siofoku a njegovu bolničku sobu čuva policija.