Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovom se nitko nije nadao

Nevjerojatan obrat u slučaju nestale Maddie! "Plaćen mu je golem iznos, ali..."

Pretraga vrta
Pretraga vrta Foto: Afp
Slučaj protiv glavnog osumnjičenika za nestanak Madeleine McCann blizu je kolapsa.

Christiana Brücknera (45) tužitelji su prošle godine imenovali glavnim osumnjičenikom za nestanak i ubojstvo trogodišnjakinje 2007. godine.

Slučaj policije uglavnom je usredotočen na svjedočenje njegova bivšeg prijatelja Helgea Buschinga da mu je Brückner jezivo rekao kad su razgovarali o Madeleineinu nestanku da "nije vrištala".

Busching je dao Brücknerovo ime britanskoj policiji 2017. godine, oko desete godišnjice Madeleineina nestanka.

Busching tvrdi da mu je Brückner na španjolskom festivalu zmajeva 2008. rekao da je umiješan u Madeleineinu otmicu iz Praia da Luza godinu ranije. Kad su ga 2020. godine upitali što misli o Brückneru, Busching je rekao: "Jedna riječ - kriv."

Pročitajte i ovo Ilustracija Sumnja da je prikrivala nasilje Suspendirana ravnateljica karlovačke škole: Protiv nje se vodi kazneni postupak

Pročitajte i ovo Ilustracija Lektorski dnevnik Probudila sam se radi buke u susjedstvu pa otišla liječniku radi bolesti

Busching, koji sada živi na Korzici, dodao je: "On je trenutačno na pravom mjestu i nadamo se da će tamo ostati dugo."

Nakon što su njemački tužitelji objavili da istražuju Brücknera u lipnju, metropolitanska policija otkrila je da je primila dojavu o njemu 2017.

"Nakon desete obljetnice Met je dobio informacije o Nijemcu za kojeg se znalo da je bio u Praia da Luzu i okolici", rekao je tada glavni detektivski inspektor Mark Cranwell. Ali sada se strahuje da se Busching koleba i da je na rubu povlačenja svojih dokaza, piše Dail Mail.

"Plaćen mu je golem iznos da ponovi svoju izjavu u njemačkim novinama i sada se povukao", rekao je njemački izvor te dodao: "To vam samo pokazuje s kakvom vrstom ljudi imate posla te je upitan njegov kredibilitet kao svjedoka."

Pročitajte i ovo Požar u restoranu Mlinski kamen - 4 Uzrok nepoznat VIDEO/FOTO Buktinja progutala restoran u poznatom izletištu, vlasnici shrvani: "Ostali smo bez svega"

Osuđeni silovatelj i pedofil Brückner trenutačno služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu u Njemačkoj zbog silovanja 72-godišnje žene u Praia da Luzu u Portugalu 2005. godine.

U lipnju je Brückner napao policiju da se protiv njega vodi  neutemeljena istraga.

U pismu je napao Buschinga. Njih su dvojica bili prijatelji u Portugalu početkom 2000-ih, ali kako je Brückner tada objasnio, kaže da su se posvađali nakon što je posao s drogom pošao po zlu one godine kada je Madeleine nestala.

Pročitajte i ovo HNB izdanje prigodnu kovanicu - 4 Limitirano izdanje Stvaraju se gužve pred Hrvatskom narodnom bankom: Doznajemo o čemu je riječ

Pročitajte i ovo Dubrovnik u kritičnom stanju VIDEO "Ella, uz tebe smo": Dirljiva podrška australske policije kolegici koja je pala sa zida u Dubrovniku

Madeleine je nestala iz apartmana za odmor u Praia da Luzu na portugalskoj obali Algarve u svibnju 2007. - gdje je Brückner u to vrijeme živio - i otad nije viđena.

U svibnju su se roditelji Kate i Gerry McCann okupili s prijateljima i obitelji u Rothleyju u Leicestershireu kako bi dirljivo obilježili 16. godišnjicu njezina nestanka. Imaju tračak nade da je Madeleine još uvijek živa. Sada bi imala 20 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene