Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Limitirano izdanje

Stvaraju se gužve pred Hrvatskom narodnom bankom: Doznajemo o čemu je riječ

HNB izdanje prigodnu kovanicu - 4
HNB izdanje prigodnu kovanicu - 4 Damjan Tadic/Cropix
Aktualno Galerija HNB izdanje prigodnu kovanicu - 10 HNB izdanje prigodnu kovanicu - 10 Foto: Damjan Tadic/Cropix HNB izdanje prigodnu kovanicu - 9 HNB izdanje prigodnu kovanicu - 9 Foto: Damjan Tadic/Cropix HNB izdanje prigodnu kovanicu - 6 HNB izdanje prigodnu kovanicu - 6 Foto: Damjan Tadic/Cropix HNB izdanje prigodnu kovanicu - 3 HNB izdanje prigodnu kovanicu - 3 Foto: Damjan Tadic/Cropix +8 HNB izdanje prigodnu kovanicu - 5 Galerija 1/13 >>
Hrvatska narodna banka pustila je u petak 15. rujna u optjecaj prvu prigodnu kovanicu od dva eura, u povodu uvođenja eura kao novčane jedinice u Republici Hrvatskoj.

Građani od jutra čekaju u redu pred zgradom HNB-a kako bi nabavili svoj primjerak prigodne kovanice od dva eura. Kovanica s novim likovnim rješenjem koje je osmislio sveučilišni prvostupnik kiparstva Nikola Vudrag objavljena je u limitiranom izdanju od 250 tisuća komada, a osim što ima svoj numizmatički značaj, ima i status optjecajne kovanice, što znači da se za nju ne zaračunava naknada i građani je mogu nabaviti za dva eura.

Na blagajni HNB-a moguće je zamijeniti najviše pet eurokovanica po jednoj transakciji/osobi, kako bi bila dostupna što većem broju građana, a prigodna kovanica izdaje se u posebnom blister-pakiranju koje je pripremila Hrvatska kovnica novca.

HNB izdanje prigodnu kovanicu - 4 HNB izdanje prigodnu kovanicu - 2 (Foto: Damjan Tadic/Cropix)

Pročitajte i ovo Nesreća u Istri - 5 Utvrđuje se identitet Velika tragedija u Istri: U zapaljenom automobilu poginula su dva brata?

Zainteresirani građani novu eurokovanicu mogu nabaviti od 15. rujna 2023. na šalterima poslovnih banaka i blagajni Hrvatske narodne banke.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene