Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u kritičnom stanju

VIDEO "Ella, uz tebe smo": Dirljiva podrška australske policije kolegici koja je pala sa zida u Dubrovniku

Dubrovnik
Dubrovnik Foto: Tonci Plazibat/Cropix
Australka (26) koja je pala sa zida u Dubrovniku krajem kolovoza u bolnici se bori za život. Policija Zapadne Australije objavila je dirljiv video kojim poziva građane da doniraju novac kako bi se Ella, inače njihova kolegica, vratila kući.

Ella Cutler pala je, zajedno s dečkom, s visine od 10 metara sa zida između dvaju restorana na Pilama u Dubrovniku i zadobila teške ozlijede 26. kolovoza. Završila je na odjelu intenzivne njege te je ondje i dalje u kritičnom stanju s višestrukim ozljedama.

"Ella je posvećena članica zajednice kojoj služi. Želimo vam zahvaliti na podršci u ovim teškim vremenima", piše u videu koji je Policija Zapadne Australije objavila na Facebooku u petak, a u kojem poziva članove zajednice da doniraju novac kako bi se pokrili troškovi Ellina liječenja i kako bi se specijaliziranim prijevozom vratila kući u Australiju da tamo nastavi liječenje.

"Ella je u našim mislima i našim srcima", dodali su.

S obzirom na to da je u trenutku pada bila pijana, osiguranje je odbilo pokriti troškove liječenja koji su se popeli na više od 100.000 australskih dolara, što je malo više od 60.000 eura. Za prijevoz je potrebno još 400.000 dolara, to jest više od 240.000 eura.

Pročitajte i ovo Nesreća u Istri - 5 Utvrđuje se identitet Velika tragedija u Istri: U zapaljenom automobilu poginula su dva brata?

Obitelj je pokrenula donatorsku kampanju na stranici GoFundMe, gdje je navedeno kako Ella ima višestruke frakture lubanje i kralježnice, udova te 12 rebara, a probodena su joj i oba plućna krila.

"Liječnici koji se brinu o njoj otkad je primljena u bolnicu u Dubrovniku bili su nevjerojatni i ne možemo im dovoljno zahvaliti za njihov napor da je održe na životu. Oni su ukazali na to koliko je važno da se prebaci u veću bolnicu s boljom infrastrukturom u kojoj može primiti posebnu njegu koja je neophodna za njezin daljnji oporavak. Oni znaju da je za nju najbolje da bude kod kuće, gdje može biti okružena ljubavlju svoje obitelji, prijatelja i zajednice", piše u objavi kampanje na stranici GoFundMe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odslužio 19 godina Dvostruki ubojica pobjegao iz opjevanog zatvora! Policija uhitila odbjeglog zatvorenika

Inspektor Geoff DeSanges za News.com.au kazao je kako zna da obitelj treba financijsku pomoć kako bi vratila Ellu kući. "Znam da se uključilo puno ljudi iz policije jer smo i mi vrlo povezana plava obitelj", kazao je.

U kampanji je dosad skupljeno malo više od 400.000 australskih dolara od ciljanih 500.000.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene