Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neuobičajeni komentari Amerike

Pentagon: Rusija je jako korisna u smanjenju napetosti na jugu Sirije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države ocijenile su da je Rusija bila jako korisna u smanjenju napetosti na jugu Sirije, gdje je američki zrakoplov koalicije koja se bori protiv skupine Islamska država srušio bespilotnu letjelicu sirijskog režima.

"Rusija je bila jako korisna i mir koji danas primjećujemo postignut je velikim dijelom njihovim zaslugama", rekao je glasnogovornik Pentagona Jeff Davis.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna! Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu

"Oni pokušavaju kontaktirati druge strane, one koje podržavaju režim, i učiniti što je potrebno i spriječiti ih da vode destabilizirajuće akcije", dodao je.

To su neuobičajene izjave Pentagona koji je ranije otvoreno kritizirao ruske akcije u Siriji.

Suradnja suprotnih strana

Incident, u kojem je srušena bespilotna letjelica ispustila je streljivo na snage koalicije, se dogodio u regiji Al-Tanaf, gradu na granici na pravcu Damask-Bagdad gdje djeluju specijalne koalicijske snage koje uvježbavaju lokalne sirijske snage za borbu protiv skupine IS.

Vojske Rusije i Sjedinjenih Država pokrenule su specijalni komunikacijski kanal o kretanjima njihovih vojnika i zrakoplova u toj zoni, kako bi izbjegli incidente.

"Rusi su pomogli u slanju poruka i smirenju situacije i nadamo se da će se to nastaviti", rekao je Davis. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene