Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačan obračun

PUTIN U SIRIJU ŠALJE NAJVEĆU ZVIJER Džihadisti, stiže Admiral Kuznjecov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin priprema se zadati konačan udarac takozvanoj Islamskoj državi.

Vladimir Putin, u dogovoru sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom, u Siriju će poslati najveći ruski vojni brod - Admiral Kuznjecov.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obrazloženje stručnjaka Povlačenje Rusa iz Sirije: Putinov stvarni razlog će vas iznenaditi Slika nije dostupna Otvorena mogućnost Putin teroristima zaprijetio nuklearnim oružjem

Ovaj brod u Siriju bi trebao stići ujesen, a riječ je o grdosiji koja ima odlike nosača zrakoplova, no zapravo spada u klasu krstarica zbog popratnog naoružanja, koje je impresivno.

Nakon nedavnih terorističkih napada ISIS-a u Bangladešu i Iraku, u kojema je ubijeno ukupno više od 140 ljudi, Vladimir Putin je odlučio da vremena za čekanje više nema.

Admiral Kuznjecov usidrit će se blizu sirijske obale i služit će kao baza za nove ruske operacije protiv džihadista u Siriji.

Ta grdosija dužine 305 metara može nositi do 41 borbeni zrakoplov i 18 helikoptera, prenosi Daily Mail. Trenutno prolazi testiranja i popravke u Barentsovom moru.

Specifikacije i glavne značajke:

Klasa: teška krstarica-nosač zrakoplova

Uloga: zaštita i potpora strateškim raketnim podmornicama, drugim brodovima te mornaričkim verzijama zrakoplova

Naoružanje: 12 P-700 Granit protubrodskih raketa (NATO oznaka SS-19-Shipwreck); 192 protuzračne rakete SA-N-9 Gauntlet; osam sustava Kashtan koji imaju po dva lansera za 9M311 protuzračne rakete, dva GSh-30 rotirajuća topa i radarsko/optronički usmjerivač; šest AK-630 rotirajućih topova te naposljetku protupodmornički projektili UDAV-1

Elektronika: Protuzračni radar, površinski radar, radar kontrole leta, navigacijski radar, radar kontrole paljbe za sustav Kashtan te niskofrekventni sonar za pretragu i ciljanje

Pogon: četiri parne turbine snage 50.000 ks svaka (37 MW)

Maksimalna brzina: 29 čvorova (54 kmh)

Maksimalan radijus kretanja pri maksimalnoj brzini: 7.000 kilometara

Maksimalan radijus kretanja pri brzini od 18 čvorova: 15.700 kilometara

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene