442237
442237
442237
442237
442237

PUTIN U SIRIJU ŠALJE NAJVEĆU ZVIJER Džihadisti, stiže Admiral Kuznjecov

  • , 04.07.2016., 16:54
  • Autor:
  • komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin priprema se zadati konačan udarac takozvanoj Islamskoj državi.

 
 
 
 
Vladimir Putin (Arhiva: AFP)
Vladimir Putin (Arhiva: AFP)

Vladimir Putin, u dogovoru sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom, u Siriju će poslati najveći ruski vojni brod - Admiral Kuznjecov.

Ovaj brod u Siriju bi trebao stići ujesen, a riječ je o grdosiji koja ima odlike nosača zrakoplova, no zapravo spada u klasu krstarica zbog popratnog naoružanja, koje je impresivno.

Nakon nedavnih terorističkih napada ISIS-a u Bangladešu i Iraku, u kojema je ubijeno ukupno više od 140 ljudi, Vladimir Putin je odlučio da vremena za čekanje više nema.

Admiral Kuznjecov usidrit će se blizu sirijske obale i služit će kao baza za nove ruske operacije protiv džihadista u Siriji.

Ta grdosija dužine 305 metara može nositi do 41 borbeni zrakoplov i 18 helikoptera, prenosi Daily Mail. Trenutno prolazi testiranja i popravke u Barentsovom moru.

Specifikacije i glavne značajke:

Klasa: teška krstarica-nosač zrakoplova

Uloga: zaštita i potpora strateškim raketnim podmornicama, drugim brodovima te mornaričkim verzijama zrakoplova

Naoružanje: 12 P-700 Granit protubrodskih raketa (NATO oznaka SS-19-Shipwreck); 192 protuzračne rakete SA-N-9 Gauntlet; osam sustava Kashtan koji imaju po dva lansera za 9M311 protuzračne rakete, dva GSh-30 rotirajuća topa i radarsko/optronički usmjerivač; šest AK-630 rotirajućih topova te naposljetku protupodmornički projektili UDAV-1

Elektronika: Protuzračni radar, površinski radar, radar kontrole leta, navigacijski radar, radar kontrole paljbe za sustav Kashtan te niskofrekventni sonar za pretragu i ciljanje

Pogon: četiri parne turbine snage 50.000 ks svaka (37 MW)

Maksimalna brzina: 29 čvorova (54 kmh)

Maksimalan radijus kretanja pri maksimalnoj brzini: 7.000 kilometara

Maksimalan radijus kretanja pri brzini od 18 čvorova: 15.700 kilometara

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se