Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi su iznenađeni

Ukazanje u Međugorju: Vidjelici Mariji govorio mali Isus!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međugorska vidjelica Marija Pavlović-Lunetti na Božić je doživjela neobično ukazanje.

Marija Pavlović-Lunetti, vidjelica iz Međugorja, na sam je Božić doživjela neobičan susret s Gospom. 'Gospa je došla s malim Isusom u naručju i nije dala poruku, ali je mali Isus progovorio i rekao: "Ja sam vaš mir, živite moje zapovijedi". Poslije su nas znakom križa Gospa i mali Isus zajedno blagoslovili', kaže vidjelica Marija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 34. obljetnica Bosi i bolesni po najvećoj vrućini vjernici su hrlili na samo jedno mjesto Slika nije dostupna Analiza Ivane Petrović VATIKAN ŽELI NADZOR Međugorje zarađuje 600 milijuna kuna godišnje što nigdje nije zavedeno

Prvi je to, naime, put da Gospa u 31 godini, koliko traju njezina međugorska ukazanja, nije poslala poruku i nije govorila, već da je to činio Isus. 'To nas je sve jako iznenadilo. Dosad se to nikad nije dogodilo. To je bilo izvanredno', kazala je Marija za Večernji list.

>> Talijanka u Međugorju snimila siluetu Gospe

Isusovu poruku smatra jednom novom situacijom u Međugorju. 'Zabrinjavajuće nije. Isus je rekao: "Ja sam vaš mir, živite moje zapovijedi". Bog nam daje mir, daje nam šansu, mogućnost da se otvorimo. To je novi poziv, Bog na novi način djeluje', kazala je vidjelica Marija.

Kaže kako to nije prvi put da se Gospa pojavila s Isusom.  Jednom im je prilikom ukazanja čak i namignuo.

Službena Crkva u Mostaru, kao i župni ured u Međugorju, bili su bez komentara na ovu posljednju pojavu te su upućivali na samu vidjelicu Mariju. Njoj se Gospa, prema osobnom kazivanju, nakon prvotnih svakodnevnih ukazanja od početka fenomena 25. lipnja 1981. godine, u posljednjih 25 godina ukazuje ukazuje svakog 25. u mjesecu.

Još jedan od vidjelaca, Jakov Čolo, također je imao ukazanje na ovaj Božić, no njemu je poruku, po osobnim tvrdnjama uputila Gospa.

Ljudi koje smo na ulici pitali o ukazanju redom vjeruju da se ono uistinu dogodilo, a fra Ljubo Kurtović kaže: 'Sigurno je nešto novo i nepoznato do sada da je Isus progovorio. Svatko za sebe bi trebao iščitavati, ja nisam prorok i ne bih volio proricati nešto. Mislim da je dovoljno ono što je napisano u evanđelju, još više što je Isus rekao - vršite moje zapovijedi'.

Od 2010. godine ukazivanja Gospe istražuje posebno Međunarodno povjerenstvo za propitivanje međugorskog fenomena kojega je utemeljio Sveti Otac Benedikt XVI.

Na čelu ovoga 17-članog povjerenstva je kardinal Camillo Ruini, a prema medijskim navodima svoje nalaze bi trebali do sredine sljedeće godine predati Kongregaciji za nauk vjere koje bi trebalo izraditi izjavu i proslijediti je Svetome Ocu na odobrenje.

Međugorski fenomen započeo je 25. lipnja 1981. godine od kada, tada šestero male djece, tvrdi da im se ukazuje Gospa koja se zbog svojih poruka naziva Kraljicom mira. (B.D./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene