Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vodstva četiri najjače hrvatske i bošnjačke stranke u BiH - HDZ BiH, HDZ 1990., Stranke demokratske akcije (SDA) i Stranke za BiH na petosatnom sastanku iza zatvorenih vrata jučer navečer u Mostaru nisu postigle konačan dogovor o budućem sastavu Vlade Federacije BiH te su zaključile da će pregovore nastaviti u ponedjeljak u Sarajevu.


Na mostarskom sastanku, koji je bio jedan u nizu susreta ove četiri stranke, dogovoreno je da budućeg premijera Federacije BiH kandidira Stranka demokratske akcije, te da po pet ministarstava u toj Vladi pripadne SDA-u i Stranki za BiH, a da jedno federalno ministarstvo pripadne Savezu nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika, priopćeno je nakon sastanka.

Vezani članci Bugojno U Bugojnu traje potraga za 15 nestalih Hrvata: Bili su zatočeni u logoru na nogometnom stadionu Milorad Dodik Dodik brani Milanovića: ''Postavlja se pitanje o kojem zajedničkom životu oni govore..."

Preostalih pet ministarstava u Vladi federacije BiH pripada dvama strankama s hrvatskim predznakom, ali se HDZ BiH i HDZ 1990. na ovom mostarskom skupu, kako je rečeno, nisu mogle dogovoriti koliko će od tih ministarstava pripasti svakoj od ove dvije stranke.