Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakazano ročište

Napokon otkriveno kad počinje suđenje: Hrvati u Zambiji uskoro izlaze pred sud

Hrvati u Zambiji
Hrvati u Zambiji Foto: DNEVNIK.hr
Suđenje Hrvatima koji su u Zambiji uhićeni zbog sumnje da su pokušali trgovati djecom počet će u ponedjeljak 8. svibnja.

U ponedjeljak 8. svibnja počinje suđenje Hrvatima u Zambiji zbog sumnji da su pokušali trgovati djecom, doznala su 24sata od članova njihovih obitelji.

Osmero Hrvata uhićeno je u prosincu prošle godine kad su krenuli s posvojenom djecom prema Hrvatskoj. Nakon što su u zatvoru proveli 65 dana, pušteni su da se brane sa slobode te početak suđenja čekaju u privatnom smještaju.

Pročitajte i ovo Hrvati uhićeni u Zambiji - 3 uvjeti za slobodu Navodni mozak operacije u slučaju uhićenih Hrvata moći će na slobodu: Treba samo ispuniti tri uvjeta

Pročitajte i ovo Hrvati uhićeni u Zambiji krijumčarenje djece Novo uhićenje u Zambiji!

Visoki sud u Ndoli odobrio je zahtjev Republike Zambije da se predmet u kojem terete prebaci s Općinskog na Visoki sud. Tu je odluku donijela sutkinja Visokog suda Yvonne Chembe, koja je državi odobrila zahtjev da se slučaj ispita na višem sudu.

"Zambijske vlasti zatražile su prebacivanje slučaja na Visoki sud zbog toga što je ovaj slučaj privukao široku pozornost, kako u cijeloj zemlji tako i na međunarodnoj razini, te bi bilo prikladno da se stvar ispita pred Visokim sudom", stoji u objašnjenju zahtjeva koji je zambijskom Visokom sudu uputio pomoćnik imigracijskog službenika Kombe Sakeni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene