Obavijesti Video Pretražite Navigacija
urušavanje u zagrebu

Korlaet nakon urušavanja zgrade: "Ovakve se stvari događaju, cijeli je grad u obnovi"

Aktualno Galerija Luka Korlaet - 1 Luka Korlaet - 1 Foto: Tomislav Kristo / CROPIX Urušio se dio zgrade u Zagrebu - 3 Urušio se dio zgrade u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.HR Urušio se dio zgrade MUO-a - 9 Urušio se dio zgrade MUO-a - 9 Foto: Tomislav Kristo / CROPIX Urušio se dio zgrade MUO-a - 8 Urušio se dio zgrade MUO-a - 8 Foto: Tomislav Kristo / CROPIX +16 Urušio se dio zgrade MUO-a - 7 Galerija 1/21 >>
U centru Zagreba urušio se dio zgrade i skela. Riječ je o zgradi Muzeja za umjetnost i obrt. Nema ozlijeđenih.

U centru Zagreba urušio se dio zgrade. Pao je vijenac sa zgrade i skela. Na teren je odmah izašla policija i hitna pomoć. Oštećeno je nekoliko automobila. Na svu sreću, nema ozlijeđenih. 

"Čuo se samo prasak i sve se zaprašilo. Ne znam je li skela ili krov, ali je palo na cestu. Radnici s krova su počeli trčati, dok su auti na cesti naglo stali", ispričala je čitateljica za 24 sata.

Sve se dogodilo oko 12:30. Riječ je o zgradi Muzeja za umjetnost i obrt. Urušilo se 20-ak metara dijela vijenca zgrade. Sve je puno policije i vozila vatrogasaca. 

Vatrogasci su počeli s pregledom oštećenog dijela zgrade. Traje sanacija. 

"Došlo je do pada vijenca od dvadesetak metara tu prema Klaićevoj. Zašto se to dogodilo, u ovom trenutku ne znam. Moramo imati na umu da je zgrada stara, da dosad nije obnavljana i da je sada tek počela prava obnova. Srećom, nikome se ništa nije dogodilo, ima štete, ali materijalne", rekao je Miroslav Gašparović, ravnatelj MUO-a. 

Napomenuo je i da nije vidio ništa što bi upućivalo na propust prilikom izvođenja radova. 

"Stradalo je pet automobila, ali u tim automobilima, na sreću, nije bilo nikoga. Prolaz je bio zatvoren za pješake. Urušilo se dvadesetak metara vijenca zgrade. Zbog čega se sve to dogodilo, još uvijek se ne zna. Na teren je odmah izišao ravnatelj", rekla je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac. 

Luka Korlaet - 1 Barbara Štrbac, reporterka Dnevnika Nove TV (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ravnatelj je rekao kako se čini da su radovi tekli uobičajeno. Treba odgovoriti na pitanje je li sve napravljeno u skladu sa zakonom. Danas je bilo vjetrovito, treba vidjeti je li to kumovalo svemu", javila je Štrbac. 

Urušilo se 20 metara skele i 20 x 1,5 metara zida, a oštećeno je pet automobila.

"Istraga će utvrditi što se točno dogodilo. Zgrada je vrlo zahtjevna za obnovu. Nemamo razloga zasad sumnjati u izvođača radova, dosad nije bilo problema, prema našim informacijama", kazao je dogradonačelnik Korlaet u izjavi. 

"Ovakve se stvari događaju, sreća da nitko nije stradao", kazao je. 

"Ovakvi će se incidenti možda, nažalost, događati. Cijeli je grad u obnovi. Grad je dovoljno siguran i osiguran, ovo je incidentna situacija, ali ne bih generalizirao", napomenuo je. 

"To je stara zidana zgrada, osjetljiva za obnovu. Kad se skunio krov, ostao je jedan element od 80 centimetara na vrhu koji je osjetljiv za postupanje. Istraga će pokazati što se dogodilo, zašto se taj dio odlomio. Okolnosti se utvrđuju", rekao je. 

Na pitanje je li se dio radova obavljao bez dozvole, Korlaet kaže: 

"Po mojim informacijama, bile su zatražene sve potrebne dozvole."

"Od oblaka prašine ništa se nije moglo vidjeti. Užas! Prizor kao iz horor-filmova", napisala je na Facebooku Sabina Glasovac.

 

Luka Korlaet - 1 Urušio se dio zgrade u Klaićevoj - 1 Foto: Cropix

Luka Korlaet - 1 Urušio se dio zgrade u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.HR

Luka Korlaet - 1 Urušio se dio zgrade u Zagrebu - 3 (Foto: DNEVNIK.HR)

Luka Korlaet - 1 Urušio se dio zgrade u Klaićevoj - 5 Foto: Cropix

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene