Obavijesti Video Pretražite Navigacija
krijumčarenje djece

Novo uhićenje u Zambiji!

Hrvati uhićeni u Zambiji
Hrvati uhićeni u Zambiji Marko Miscevic/Cropix
Aktualno Galerija Hrvati uhićeni u Zambiji - 1 Hrvati uhićeni u Zambiji - 1 Foto: Marko Miscevic/Cropix Hrvati uhićeni u Zambiji Hrvati uhićeni u Zambiji Foto: Marko Miscevic/Cropix Hrvati uhićeni u Zambiji - 4 Hrvati uhićeni u Zambiji - 4 Foto: Marko Miscevic/Cropix Hrvati uhićeni u Zambiji - 3 Hrvati uhićeni u Zambiji - 3 Foto: Marko Miscevic/Cropix +1 Hrvati uhićeni u Zambiji - 2 Galerija 1/6 >>
Zambijske vlasti uhitile su državljana DR Konga kojeg povezuju sa slučajem uhićenih Hrvata zbog sumnjivog posvajanja djece.

Novo uhićenje u Zambiji. Državljanin DR Konga Steven Mulija uhićen je i doveden pred sud u Ndoli u slučaju Hrvata i spornog posvajanja djece. Muliju se tereti za krijumčarenje četvero djece koju su posvojili hrvatski državljani, a na sudu se izjasnio da nije kriv.

Ovaj državljanin DR Konga zaposlen je u sektoru turizma i ugostiteljstva, prenosi 24 sata informacije zambijske novinarke.

Pročitajte i ovo Slučaj Hrvata u Zambiji, ilustracija - 2 Šire se pogrešne informacije Agoniji uhićenih Hrvata ne nazire se kraj, stručnjak poručuje: ''Bilo bi dobro da se to što prije presiječe, možda odlaskom našeg ministra u Zambiju"

Osmero uhićenih Hrvata u Ndoli čeka nastavak suđenja za trgovinu ljudima. U Zambiji se nalaze već četiri mjeseca, a početak prvog ročišta na Visokom sudu još nije poznat.

Pročitajte i ovo Hrvati pred sudom u Ndoli NOVI DETALJI Optužena još jedna osoba u Zambiji: "Službenica imigracije je optužena za pomaganje u pokušaju trgovanja djecom"

Desetero optuženih

Steven Mulija deseti je optuženi u ovom slučaju, nakon što su zambijske vlasti podigle optužnicu i protiv imigracijske službenice Glorije Sakulenge. Ona je navodno trebala Hrvatima "riješiti moguće probleme", a na nju ih je uputio odbjegli šef kongoanskog sirotišta. 

Pronađena poruka navodno je razlog zbog kojeg su Hrvati u veljači vraćeni s aerodroma u zambijski zatvor, baš kada su napuštali Zambiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Komentar Saše Vejnovića Nitko ne zna istinu o Hrvatima u Zambiji osim komentatora na društvenim mrežama: Pametnom dosta!

Nanovo su optuženi da su četvero mališana iz DR Konga pokušali posvojiti krivotvorenim dokumentima. Suđenje čekaju na slobodi, a još uvijek nije poznato gdje su odvedena djeca, koja imaju hrvatske dokumente.   

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene