Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uvjeti za slobodu

Navodni mozak operacije u slučaju uhićenih Hrvata moći će na slobodu: Treba samo ispuniti tri uvjeta

Hrvati uhićeni u Zambiji - 3
Hrvati uhićeni u Zambiji - 3 Foto: Marko Miscevic/Cropix
Navodnom mozgu operacije u slučaju uhićenih Hrvata u Zambiji određena je jamčevina, što znači da ako je uplati moći će na slobodu.

Kongoancu kojeg optužuju da stoji iza navodnog pokušaja trgovine djecom, danas je određena jamčevina. Ako je položi, moći će na slobodu.

Turističkog djelatnika iz Konga Stevena Muliju (43) optužuju da upravo on stoji iza navodnog pokušaja trgovine djecom u koju su uključeni Hrvati. Suočen je s četiri točke optužnice za pokušaj trgovine djecom. Detalji ga navode i kao čovjeka koji je, prema zambijskom tužiteljstvu, bio mozak cijele operacije.

U sve četiri točke optužnice navodi se da je između 2. i 7. prosinca, na teritoriju Zambije, pokušao prodati dijete. Sada je glavni sudac za prekršaje, Dominic Makalicha, sa suda u Ndoli, odredio da se optuženiku odobri jamčevina jer je kazneno djelo s kojim se suočava podložno istoj, piše Jutarnji list.

Na jednom od ročišta izjavio je da nije kriv za ono što mu se stavlja na teret.

Nakon što mu je naloženo da preda putne isprave, Muliju je naređeno i da se svakog petka javlja policiji.

Država Zambija je ranije tvrdila da kod Stevena Mulija postoji opasnost od bijega, a s obzirom da je stranac i da nije predao svoje putne isprave. Nakon što mu je naloženo da preda putne isprave, Muliju je naređeno i da se svakog petka javlja policiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene