Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija

Najmanje 69 mrtvih u klizanju tla u Gvatemali, 300 nestalih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U klizanju tla u Gvatemali poginulo je najmanje 69 osoba, blatom je zatrpano 125 nastambi dok se 300 osoba još uvijek smatra nestalima, izjavio je jedan dužnosnik u subotu.

"Novo prebrojavanje govori o 69 mrtvih i oko 300 nestalih", kazao je Julio Sanchez, glasnogovornik spasioca na konferenciji za tisak.

Pročitajte i ovo Nesreća u Njemačkoj Sve službe na terenu FOTO/VIDEO Objavljene snimke s mjesta strašne nesreće u Njemačkoj: Prevrnuo se Flixbusov autobus, najmanje je pet osoba poginulo Ilustracija tragedija kod Muća Mrtav čovjek pronađen na cesti, policija se obratila javnosti

Istaknuo je da je 2500 osoba evakuirano, ali da pedesetak obitelji koje žive u brdima iznad mjesta katastrofe odbija otići usprkos opasnosti.

Do klizanja tla došlo je u noći s četvrtka na petak u selu 15 kilometara istočno od glavnog grada u općini Santa Catarina Pinula.

Sanchez je kazao da su operacije prekinute preko noći te da oko 200 spasioca i vojnika nastavlja potragu "jer ne gubimo nadu da ćemo pronaći preživjele".

Spasilačke ekipe dobile su podršku 60 Meksikanaca s deset pasa obučenih za pronalaženje preživjelilh, dodao je on. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene