Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nesretna žena oteta od svoje obitelji proživjela je pravi pakao.


Nadia Murad Basee Taha, 21-godišnja pripadnica jazida, bila je seksualna ropkinja džihadistima Islamske države, a danas se bori za prava žrtava nasilja.

'Kada govorim, ne govorim samo u svoje ime, nego u ime svih žena i djece koji su pogođeni ratom', kazala je Nadia koja ovih dana sudjeluje u kampanji za žrtve u Velikoj Britaniji.

Opisala je kako su joj džihadisti ubili šestoro braće i majku na sjeveru Iraka, a ona je ostala siroče.

'Mnogi misle da je moja priča grozna. No, ima i obitelji koje su izgubile desetero braće. Prošla je godina i pol od kad je krenuo genocid džihadista nad jazidima u Sindžaru. No, taj genocid traje i dalje. Svakog dana polako umiremo jer je svijet nijem na našu bol i tragediju, kazala je Nadia u Londonu.

'Moja majka vidjela je kako ubijaju moju braću, a onda su smaknuli i nju. Oca nismo imali i već smo bili siročad. No, kada su me džihadisti odveli u Mosul i silovali, zaboravila sam na svoju majku i braću. Ono što su mi radili bilo je gore od smrti', ispričala je ova hrabra žena.

Dodala je da se 3400 žena pripadnica jazida još nalazi u rukama islamista koji djevojčice od devet godina prodaju kao seksualno roblje, prenosi Telegraph.
 

Vezani članci Slika nije dostupna BILA JE ZATOČENICA DŽIHADISTA 'Oni se uopće ne ponašaju kao ljudi, ne možete to ni zamisliti' Slika nije dostupna 'Zna li anđeo Taus što se događa dok ga nema?'