Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nesretna žena oteta od svoje obitelji proživjela je pravi pakao.


Nadia Murad Basee Taha, 21-godišnja pripadnica jazida, bila je seksualna ropkinja džihadistima Islamske države, a danas se bori za prava žrtava nasilja.

'Kada govorim, ne govorim samo u svoje ime, nego u ime svih žena i djece koji su pogođeni ratom', kazala je Nadia koja ovih dana sudjeluje u kampanji za žrtve u Velikoj Britaniji.

Opisala je kako su joj džihadisti ubili šestoro braće i majku na sjeveru Iraka, a ona je ostala siroče.

'Mnogi misle da je moja priča grozna. No, ima i obitelji koje su izgubile desetero braće. Prošla je godina i pol od kad je krenuo genocid džihadista nad jazidima u Sindžaru. No, taj genocid traje i dalje. Svakog dana polako umiremo jer je svijet nijem na našu bol i tragediju, kazala je Nadia u Londonu.

'Moja majka vidjela je kako ubijaju moju braću, a onda su smaknuli i nju. Oca nismo imali i već smo bili siročad. No, kada su me džihadisti odveli u Mosul i silovali, zaboravila sam na svoju majku i braću. Ono što su mi radili bilo je gore od smrti', ispričala je ova hrabra žena.

Dodala je da se 3400 žena pripadnica jazida još nalazi u rukama islamista koji djevojčice od devet godina prodaju kao seksualno roblje, prenosi Telegraph.
 

Vezani članci Borci ISIL-a Islamska država poziva borce da iskoriste rat u Ukrajini za nove napade: "Dok ne izgore križari i raspadnu se njihovi teritoriji" Slika nije dostupna 'Ona je lijepa, marljiva i djevica. Ima 11 godina. Cijena - 9000 dolara'
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju