Obavijesti Video Pretražite Navigacija
7 mjeseci mučenja

BILA JE ZATOČENICA DŽIHADISTA 'Oni se uopće ne ponašaju kao ljudi, ne možete to ni zamisliti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žena koja je sedam mjeseci bila seksualna robinja u Islamskoj državi ispričala je za Sky News traumu koja nikad neće zacijeliti.

Majka četvero djece, 25-godišnja pripadnica Jazida, kazala je kako ih je džihadist, kod kojeg su bili zatočeni, svakodnevno tukao i zlostavljao kako bi ona bila primorana ispunjavati sve što je od nje tražio.

Oslobodili su je Kurdi, nakon godinu i pol, zajedno s još 30-ak sunarodnjaka. Dva dana nakon njihova dolaska u izbjeglički kamp Dohuk, u području koje kontroliraju Kurdi, u sjevernom Iraku, Sky Newsu posvjedočili su o psihičkim i fizičkim torturama koje su prošli.

'Bila sam zatočena kod borca IS-a koji se zove Omar. Zlostavljao me svakog dana, a kako ne bi osala trudna i kako bi me mogao što duže mučiti morala sam piti kontracepcijske pilule. Oni se uopće ne ponašaju kao ljudi, ne možete to ni zamisliti', ispričala je 25-godišnjakinja. Kazala je kako su njezinog oca i braću odveli sa Sindžara i ne zna gdje su. No, dodaje, možda je i bolje da su mrtvi.

Kada ju je Omar želio prodati dalje, molila ga je da to ne učini i prijetila da će se ubiti, tako da je popustio. Iako je danas slobodna, daleko je to od sretnog života, a trauma i posljedice zlostavljanja ostat će zauvijek.

Među oslobođenom grupom je i 22-godišnjakinja koja je ostala u drugom stanju nakon što je oteta. Dijete je umrlo kada je imalo sedam mjeseci.

'Nisu nam dali da ga pokopamo. Bili smo u strahu, bili smo uvjereni da će nam svima odrubiti glave ako ih ne poslušamo. Bili smo potpuno poniženi, kao ljudi. Nećemo to zaboraviti dok smo živi', kazala je.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene