Prosvjed u Louisvilleu
Prosvjed u Louisvilleu Foto: Afp

Jedan od ranjenih policajaca završio je na operaciji, no oba su stabilno. Prosvjeda je bilo i u Atlanti, New Yorku i drugim gradovima nakon što je objavljeno da nijedan od trojice policajaca neće biti optužen za ubojstvo 26-godišnje Afroamerikanke Breonne Taylor.


Dvojica policajaca ranjena su iz vatrenog oružja u Louisvilleu, najvećem gradu američke savezne države Kentucky, tijekom prosvjeda koji su u srijedu započeli nakon što je objavljeno da nijedan od trojice osumnjičenih policajaca neće biti optužen za ubojstvo Afroamerikanke Breonne Taylor.

Vezani članci Prosvjedi u Poljskoj - 2 Poljaci prosvjeduju protiv zabrane pobačaja, okupljaju se pred crkvama: "Katolkinje također trebaju pravo na pobačaj" Nastavljaju se prosvjedi u Bjelorusiji Deseci tisuća Bjelorusa prosvjeduje protiv Lukašenka, policija ispaljivala šok bombe i suzavac

Vijest je objavio vršitelj dužnosti šefa policije u Louisvilleu Robert Schroeder u kratkom obraćanju medijima.

"Vrlo sam zabrinut za sigurnost naših djelatnika. Dvojica su policajaca ranjena i vrlo je ozbiljno. Radi se o opasnom stanju. Sigurnost naših djelatnika i zajednice kojoj služimo od najveće je važnosti", izjavio je Schroeder.

Američki CNN izvijestio je da je jedan policajac završio na operaciji, ali da su obojica u stabilnom stanju te im život nije ugrožen.
Robert Schroeder objavio je da je uhićen jedan osumnjičenik.

CNN je objavio da je većina ljudi došla mirno prosvjedovati te da su sukobi izbili kad su policijske snage prekinule put skupini prosvjednika.
Policijski narednik Lamont Washington izjavio je da je u Louisvilleu uhićeno najviše 46 prosvjednika.

Prosvjedi su organizirani i u drugim američkim gradovima, a uhićenja prosvjednika bilo je i u Atlanti. Prosvjednici su bili i na ulicama New Yorka.