Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ni imena ni zastave

Kinezi s karata izbrisali Izrael? Na internetu pokrenuta rasprava je li država namjerno maknuta

Kineska karta Bliskog istoka
Kineska karta Bliskog istoka Foto: Screenshot
Na kineskom internetu pokrenula se rasprava o tome jesu li ime i zastava države Izrael namjerno maknuti s karata velikih tehnoloških kompanija.

Korisnici interneta u Kini su primijetili da su tehnološke kompanije Alibaba i Baidu sa svojih karata maknule ime države Izrael, iako granice države nisu maknute. Na kartama se istovremeno vidi Palestina, veći gradovi, kao i imena susjednih država.

Nije otkriveno je li micanje imena Izraela nešto što je nedavno učinjeno, a glasnogovornik Baidua rekao je da to nije učinjeno namjerno, izvijestio je Insider.

"Kada je prostor ograničen, naše karte neće prikazati imena ili zastave nekih teritorija. Korisnici ih mogu naći ako ime države upišu u tražilicu", objasnio je.

Pročitajte i ovo Ilustracija bizaran slučaj Muškarac preminuo dva dana nakon što je naslijedio 30 milijuna eura, obdukcija pokazala da je otrovan: "Imao sam osjećaj da je to bila ona..."

Inače, Kina zagovara dvodržavno rješenje. Kineski vođa Xi Jinping je nakon izbijanja rata ostao pri tom stavu pozivajući na trenutni prekid vatre i humanitarnu potporu palestinskom narodu. Peking je odbio osuditi Hamas, ali su poručili da su protiv svih oblika napada na civile.

Međutim, obični građani ne dijele nužno to mišljenje te je nakon izbijanja sukoba internet preplavljen antisemitskim objavama i izljevima potpore Palestincima.

"Normalni ljudi podržat će Palestinu jer se ona očito bori za opstanak", stoji u jednoj od najpopularnijih objava, a jedan je korisnik dodao je da će Izrael možda dobiti rat uz potporu SAD-a, ali da nikad neće dobiti potporu svjetskih pravednika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene