Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mauritanija: Pristaše Al-Qaide odgovorni za ubojstvo francuskih turista?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petero mauritanskih islamista uhićeno je u u toj zemlji zbog sumnje da su umiješani u ubojstvo četvorice francuskih turista počinjeno u ponedjeljak te zbog njihove potencijalne veze s Al-Qaidom, izvijestio je danas glavni tužitelj u Nouakchottu.

Policija se danas usredotočila na troje islamista za koje se tvrdi da su prebjegli iz susjednog Senegala. 

Pročitajte i ovo Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku... Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo"

Tek je u utorak francusko ministarstvo vanjskih poslova iznijelo nagađanja o tomu da su ubojice pokrenuli teroristički motivi.

Nagađa se da su ubojstva djelo pripadnika Al-Qaide u islamskom Magrebu - milicije sunitskih islamista čiji je cilj svrgnuti alžirsku vladu i uspostaviti islamsku državu. 

Među ubijenim turistima su 73-godišnji Francuz, njegova dvojica odraslih sinova, njegov mlađi brat i obiteljski prijatelj.

Agencije prenose kako su ih trojica napadača u ponedjeljak zaskočila kada su zaustavili automobil na odmorištu u blizini mjesta Aleg. Ubijeni su iz strojnica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene