Muškarac osumnjičen za ubojstvo trojice francuskih policajaca tijekom intervencije zbog obiteljskog nasilja u srijedu pronađen je mrtav.

Galerija


Trojica policajaca su ubijena, a jedan je ranjen na intervenciji zbog obiteljskog nasilja u francuskom Saint-Justu u utorak navečer, javlja The Guardian.

Vezani članci Policija provodi kontrole na njemačkoj granici, ilustracija Njemačka na oprezu: Nakon djelomičnog zatvaranja granica s Češkom i austrijskim Tirolom, sada je na redu i Francuska? Džamija, Bayonne, Francuska (Foto: AFP) Pucnjava ispred džamije u Francuskoj: Ozlijeđene dvije osobe, napadač uhićen

Muškarac osumnjičen za ubojstvo pronađen je mrtav, napisao je na Twitteru ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin ne navodeći detalje.

Muškarac (48) u kući je zatočio ženu, a zatim je otvorio vatru na dvojicu policajaca koja su stigli prva i pokušala spasiti ženu. Jedan od njih je na mjestu preminuo, a drugi je prevezen u bolnicu. 48-godišnjak je kuću zatim zapalio, a onda i ubio još dvojicu policajaca koji su stigli kao pojačanje, piše LCI

Ubijeni policajci imali su 21, 37 i 45 godina, objavilo je u srijedu ministarstvo unutarnjih poslova. Ozlijeđeni policajac prebačen je u bolnicu i nije u životnoj opasnosti.

Žena koju je zatočio u kući uspjela je pobjeći na krov kuće i spašena je.

Gradonačelnik Saint-Justa François Chautard rekao je da je sve započelo obiteljskom svađom, a policija je stigla na mjesto događaja kako bi osigurala područje i evakuirala stanare iz obližnjih kuća, piše The Guardian.

Osumnjičeni je u prošlosti privlačio pozornost zbog spora oko skrbništva nad djetetom, kazali su iz ureda tužitelja u Clermont-Ferrandu.

Ministar Darmanin odao je počast ubijenim policajcima. "Nacija se klanja njihovoj hrabrosti i predanosti", napisao je on na Twitteru.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron također je izrazio solidarnost s policijom. "Oni su naši heroji", objavio je na Twitteru.