Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mislile da su u skrivenoj kameri

Optužene dvije žene: Za ubojstvo Kim Jong Nama prijeti im smrtna kazna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malezijski tužitelji dignut će optužbe za ubojstvo protiv Indonežanke i Vijetnamke zbog njihove upletenosti u ubojstvo polubrata sjevernokorejskog vođe, rekao je državni odvjetnik jugoistočne azijske zemlje u utorak.

Kim Jong Nam, koji je kritizirao režim svoje obitelji i svojeg polubrata Kim Jong Una, ubijen je u Kuala Lumpuru ranije ovog mjeseca nakon što su mu te dvije žene razmazale po licu nervni otrov VX, koji je prema kategorijama UN-a oružje masovnog uništenja.

Pročitajte i ovo Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje" Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin

Državni odvjetnik Mohamed Apandi Ali rekao je da će dvije žene biti službeno optužene u srijedu po članku 302 kaznenog zakona, koji podrazumijeva smrtnu kaznu.

"To mogu potvrditi", rekao je Reutersu u tekstualnoj poruci.

Južnokorejski dužnosnici vjeruju da su ubojstvo izveli sjevernokorejski agenti, a Malezija je identificirala osam Sjevernokorejaca osumnjičenih za upletenost u ubojstvo.

Dvije optužene žene rekle su kako su mislile da sudjeluju u snimanju šale skrivenom kamerom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene