Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatni preokreti

Dramatična istraga: Djevojka koja je ubila brata Kim Jong-una iskorištena?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon atentata na Kim Jong-nama, polubrata sjevernokorejskog diktatora, diplomatski odnosi Sjeverne Koreje i Malezije sve su lošiji. Dramatična je i istraga ubojstva kojeg je izvršila djevojka koja je, čini se, mislila da sudjeluje u zabavnoj emisiji.

Kim Jong-nam preminuo je ubrzo nakon što je u zračnoj luci poprskan nepoznatom tekućinom. Obitelj i prijatelji jedne od osumnjičenica uvjereni su da je i ona žrtva organizatora atentata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubojstvo u Maleziji Potvrđeno: Ubijeni muškarac bio Kim Jong Nam Slika nije dostupna Snimka na YouTubeu Ispovijest sina Kim Jong Nama: ''Moj otac je ubijen, a obitelj se skriva''

"Rekla je da ide u Maleziju na snimanje emisije čiji je cilj nasmijati gledatelje prskanjem parfema po drugim ljudima", kaže majka osumnjičene.

Rohman, poznanik osumnjičene, također misli da je iskorištena kao model za reklamiranje parfema. "Trebala je osobu poprskati, nije znala da se radi o otrovu", kaže Rohman.

Dosad su uhićene četiri osobe, dvije žene i dva muškarca, a traga se za još troje osumnjičenih.

Odluka malezijskih vlasti o ponavljanju obdukcije ubijenog polubrata Kim Jong-una razbjesnila je Sjevernu Koreju.

"Jasno je da nas obmanjuju. Prikrivaju nešto i zato pokušavaju dobiti na vremenu, a u prikrivanju im pomažu neprijatelji kojima je cilj narušavanje reputacije naše Republike", kaže Kang Chol, sjevernokorejski veleposlanik u Maleziji.

Pjongjang traži da im se tijelo hitno preda. "Rekli su da će napraviti obdukciju kako bi otkrili točan uzrok smrti. Mi smo to odbili, jer nam je ranije rečeno kako je smrt izazvao srčani udar, a u tom slučaju nema potrebe za obdukcijom", kaže Kang Chol.

Polubrat sjevernokorejskog diktatora posljednjih je 15 godina živio u egzilu, redovito kritizirajući režim u domovini. Da je napadnut kemijskim oružjem bile su posljednje riječi koje je uputio liječnicima.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene