Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Serijski ubojica beskućnika hara ulicama Grada anđela? Policija uhvatila sumnjivca

Beskućnici u Los Angelesu
Beskućnici u Los Angelesu Afp
Aktualno Galerija Beskućnik u Los Angelesu Beskućnik u Los Angelesu Foto: Afp Beskućnici u Los Angelesu Beskućnici u Los Angelesu Foto: Afp Beskućnik u Los Angelesu Beskućnik u Los Angelesu Foto: Afp +0 Beskućnici u Los Angelesu Galerija 1/4 >>
Čovjek iz Los Angelesa, koji je već bio uhićen zbog pucnjave, identificiran je kao glavni sumnjivac zbog ubojstva trojice beskućnika krajem studenog, objavila je losanđeleska policija.

Jerrida Josepha Powella, 33-godišnjaka otprije poznatog policiji zbog pljačke i ubojstva, ovog su tjedna uhitili šerifovi namjesnici zbog ubojstva i potkradanja 42-godišnjaka kojeg je prethodno slijedio kući.

Pročitajte i ovo Donald Trump obraća se biračima u Iowi Trump u naletu Nema dokaze, ali ne odustaje i ponavlja: "Sprema se velika izborna prijevara"

U automobilu osumnjičenog policija je pronašla vatreno oružje kojim su usmrćena trojica beskućnika nakon što su policajci locirali njegov automobil na Beverly Hillsu uz pomoć nadzornih kamera.

Sva tri ubojstva dogodila su se krajem studenog. 26. studenog Powell je navodno ubio 37-godišnjaka u snu, a policija ga je pronašla s prostrijelnom ranom oko tri ujutro. Dan kasnije ubijen je i 62-godišnjak oko pet ujutro dok je treće ubojstvo Powell izvršio 29. studenog ubivši neidentificiranog 52-godišnjaka oko pola tri ujutro. 

Pročitajte i ovo Policija; ilustracija - 1 Isključeni iz službe Policajci s onu stranu zakona: Veliki udarac za struku kojoj kronično nedostaje kvalitetnih ljudi

“Drago mi je da je osumnjičeni u ovom slučaju pritvoren i da više ne pretstavlja opasnost našoj zajednici", rekao je šef policije Michel Moore. 

Prema javnim online podacima, Powell je zadržan uz dva milijuna dolara kaucije. 

“Život na ulici je opasan. Četiri do pet ljudi umre na ulici zbog velikog broja razloga, a nasilje je zasigurno jedan od njih", kazala je gradonačelnica Los Angelesa Karen Bass. 

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Župiću kod Petrinje - 1 Kod Petrinje Kaos usred noći: Probila ogradu, automobil završio na krovu, policija objavila još detalja

Istraživanja provedena u Americi pokazuju kako je unatoč pretpostavci da su beskućnici opasni i nasilni, vjerojatnije da će sami biti žrtve nasilja.

Tijekom 2022. beskućnici su činili 24 posto žrtava nasilja i umorstava unatoč tome što čine svega jedan posto stanovništva, navodi televizija NBC 4 Los Angeles, a prensosi The Guardian

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene