Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isključeni iz službe

Policajci s onu stranu zakona: Veliki udarac za struku kojoj kronično nedostaje kvalitetnih ljudi

Aktualno Galerija Davor Posilović Davor Posilović Foto: DNEVNIK.hr Policija; ilustracija - 1 Policija; ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Policija; ilustracija - 2 Policija; ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Policija; ilustracija - 3 Galerija 1/4 >>
Jedan je prvi čovjek Zagreba zadužen za red i sigurnost, drugi su kriminalistički policajci iz Siska. Prvi je kršio propise izvan službe, ostali su ih prekršili tijekom policijske akcije, a svi su u samo tjedan dana isključeni iz službe. Dio ih je već i u istražnom zatvoru.

Od vrludanja zaprešićkim cestama, prelaska preko pune crte i naglih skretanja do parkiranja na mjestu za invalide. Sve se to stavlja na teret Davoru Posiloviću, zagrebačkom načelniku Sektora za javni red i sigurnost. 

Neprimjereno ponašanje na cesti prijavili su građani.

"Mislim da sam danas negdje pročitala, ali nisam čula niti mi je itko rekao za to", rekla je Ružica. "Nisam, čuo, ali nije za ne vjerovati", dodao je Petar. "Ne ne, nisam ništa vidio o tome", istaknuo je Mateo.

Posilović, koji inače radi u Zagrebu u to je vrijeme bio van službe, a njegovi su kolege posumnjali da je vozio u alkoholoziranom stanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prisutan alergen Pripazite, povlači se omiljena božićna slastica: Vratite ju u trgovinu!

Iz policijske postaje Zaprešić cijelu noć Posilovića nisu uspjeli dobiti na telefon. Kad je došao na posao odmah su mu ponudili alkotest koji je on odbio isključen je iz službe dok se istražuju ostale okolnosti, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Amela Čilić.

Potpuno drukčiji slučaj istog tjedna kod Siska, gdje je policija ekspresno u istražni zatvor smjestila čak petoricu svojih kolega. Dvojicu se tereti da su, pokušavajući zaustaviti dilere u bijegu zapucali na njihovo vozilo, a onda i lažirali iskaz, tvrdeći da su ih preprodavači droge pokušali zgaziti. Trojica njihovih šefova kažnjeni su jer su pokušali zataškati djelo svojih kolega.

Dvojica kriminalaca uhićena su u toj akciji, dok je jedan još uvijek u bijegu, a policija je zaplijenila 23 kilograma marihuane koja na ulici vrijedi oko 100.000 eura.

Radi se o ozbiljnoj količini droge i očito organiziranom kriminalu tvrdi predsjednik sindikata kriminalista, koji smatra da se policajce trebalo sankcionirati, no istražni zatvor je ipak malo previše.

"Možemo utvrditi da se u pozadini kaznenog djela nalazi ili zločinačko udruženje ili pripadnici organiziranog kriminala. Sve to s obzirom na široko objašnjenje kaznenog djela za koje se terete to je zlouporaba položaja i ovlasti sve to usmjerava nas na to da kao oštećenu stranu, što je apsurdno vidimo upravo te pripadnike organiziranog kriminala za razliku od naših kolega koji su završili u istražnom zatvoru", poručio je Tomislav Štambuk, predsjednik Sindikata kriminalističke policije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Alarmantno otkriće Ropstvo 21. stoljeća: Prijavile se za posao pa ih 24 sata dnevno seksualno iskorištavali

Slično misle i Siščani.

"Mislim da su prestrogo. Samo su radili svoj posao, valjda dilere treba kažnjavati, a ne obrnuto", napomenuo je Senad.

"Ne znam što bih vam rekla, treba sve ispitati pa vidjeti, ne znam", izjavila je Marica. "Ma nije u redu da su tako kažnjeni, po meni nije", dodao je Stevo.

Pa iako su ova dva slučaja potpuno različita, šest policajaca isključenih iz službe, od kojih su petorica u istražnom zatvoru velik je udarac za struku u kojoj kronično nedostaje kvalitetnih ljudi.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene