Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Petar Bruno Basić

Policija otkrila razbojnika koji je ukrao nakit vrijedan 140 tisuća eura: Pobijedio je u Supertalentu s plesom oko šipke

Aktualno Galerija Pljačka u Sesvetama - 8 Pljačka u Sesvetama - 8 Foto: DNEVNIK.hr Pljačka u Sesvetama - 7 Pljačka u Sesvetama - 7 Foto: DNEVNIK.hr Pljačka u Sesvetama - 6 Pljačka u Sesvetama - 6 Foto: DNEVNIK.hr Pljačka u Sesvetama - 5 Pljačka u Sesvetama - 5 Foto: DNEVNIK.hr +10 Pljačka u Sesvetama - 4 Galerija 1/15 >>
Zagrebačka policija uhitila je i pritvorila 31-godišnjaka kojega sumnjiči da je iz zlatarnica opljačkao nakit vrijedan oko 140.000 eura, a kojeg je kasnije preprodavao kako bi kockao i putovao. Riječ je o pobjedniku Supertalenta.

Policija je priopćila da 31-godišnjaka sumnjiči za dva razbojništva, jednu krađu i tri kaznena djela krivotvorenja isprave.

Zlatarnice je navodno opljačkao 18. srpnja i 1. kolovoza ove godine opljačkao, prvu u trgovačkom centru u zagrebačkoj Ulici Vice Vukova, a potom i zlatarnicu u sesvetskoj Ninskoj ulici.

Supertalent Petar Bruno Basić Pljačka u Sesvetama - 5 (Foto: DNEVNIK.hr)

Zaposlenike u zlatarnicama je isprva tražio da mu pokažu nakit, a kada bi ga oni stavili na pult, čekao bi pogodan trenutak kada nije bilo drugih mušterija. Tada bi prodavače pošpricao suzavcem i s pulta uzeo zlatni nakit s kojim bi zatim pobjegao.

Pročitajte i ovo Davor Filipović, ministar - 5 Gost Dnevnika Nove TV "Ovo neće biti dugoročne mjere": Filipović o zamrzavanju cijena i hoće li biti nestašica. Upitan zašto još uvijek nije smijenjen šef HEP-a

Prije pljački osumnjičeni bi se do zlatarnica dovezao automobilom na koje je stavio registracijske pločice ranije ukradene s drugih automobila, ističe policija dodajući kako se razbojnik maskirao francuskom kapom i dioptrijskim naočalama.

Supertalent Petar Bruno Basić Policija uhitila kradljivca zlatnine (Foto: PU zagrebačka)

Supertalent Petar Bruno Basić Policija uhitila kradljivca zlatnine (Foto: PU zagrebačka)

Novac od prodanog zlata prema policijskim je tvrdnjama trošio na kockanje, putovanja i luksuzni način života.

Pročitajte i ovo Ilustracija za lošije plaćamo više Širi se novi trend varanja kupaca, teško ga je otkriti: "Ljuta sam jer to više nije isti proizvod, a plaćam skuplje"

Osim toga policija 31-godišnjaka sumnjiči da je početkom srpnja iz skladišta u Buzinskoj Krči ukrao više različitih artikala, a pritom je također koristio ranije otuđene registracijske pločice.

Kako se doznaje, policija sumnjiči da je počinitelj pobjednik showa Supertalent iz 2016. godine, Petar Bruno Basić.

Supertalent Petar Bruno Basić Supertalent Petar Bruno Basić

Četvrti hrvatski Supertalent te godine publiku i žiri oduševio plesom oko šipke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene