Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amaterska snimka

London: Preminula prva žrtva nereda, snimljeni huligani koji pljačkaju ozlijeđenog mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nasilje u Londonu ne jenjava, huligani uzimaju što požele iz trgovine, bande napadaju i pljačkaju prolaznike.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri...

Neredi, koji su započeli u Londonu, proširili su se na Birmingham i Liverpool. Sudeći po amaterskim snimkama iz Lodonu, policija ne obavlja posao kako bi trebala. Amaterska snimka objavljena na YouTube-u prikazuje grupu huligana koji ozlijeđenom mladiću koji krvari ne pomaže nego ga pljačka.

Prva žrtva nereda u Londonu

26-godišnji muškarac koji je pronađen ranjen u svom automobilu u Croydonu u južnom Londonu preminuo je, objavila je policija.

Radi se o prvoj žrtvi nereda koji su počeli tijekom vikenda u Londonu te su se u međuvremenu proširili i na druge britanske gradove.

Žrtva čije ime nije objavljeno pronađena je u ponedjeljak navečer pogođena hicem iz vatrenog oružja i 'hospitalizirana je u teškom stanju'.

Cameron na ulice šalje 16.000 policajaca

Engleska policija apelira na roditelje na noćas ne puštaju djecu van, kako bi bilo što manje ozlijeđenih u nasilju koje ne jenjava.

Političari i policija krive kriminalce i huligane za najgore nemire u Velikoj Britaniji u posljednjih nekoliko desetljeća. No, stanovnici i neki komentatori pripisuju ih lokalnim napetostima i nezadovoljstvu gospodarskim prilikama u gradovima u kojima je sve izraženiji jaz između bogatih i siromašnih.

'Nemamo posla, nemamo novca. Čujemo da neki ljudi dobivaju sve besplatno, zašto ne i mi?', upitao je E-Nan, mladić s bejzbol kapom na glavi u Hackneyu, multietničkoj četvrti istočnog Londona koja je bila poprištem najvećih nereda.

Policija je izvijestila da su u istočnom Londonu uhićene 334 osobe, a oko 100 u Birminghamu. Nasilje je izbilo i u Bristolu na jugozapadu te u Liverpoolu na sjeverozapadu zemlje. Vatrogasci kažu da u jednome trenutku nisu imali dovoljno vozila kako bi ugasili sve požare, a policija je zatražila pojačanje od 1,700 policajaca kako bi se mogla nositi s mobilnim skupinama huligana.

Britanski premijer David Cameron vratio se s godišnjeg odmora u Italiji. Najavio je da će večeras na ulice Londona uputiti čak 16.000 policajaca kako bi se uhvatili u koštac s 'bolesnim' slikama nasilja od proteklih večeri. Najavio je da će u četvrtak biti sazvan Parlament kako bi se raspravilo o svemu. Cameron će predsjedati kriznim stožerom koji bi trebao donijeti mjere za suzbijanje uličnih nereda koji se šire Engleskom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene