Nasilje u Londonu ne jenjava, huligani uzimaju što požele iz trgovine, bande napadaju i pljačkaju prolaznike.


Neredi, koji su započeli u Londonu, proširili su se na Birmingham i Liverpool. Sudeći po amaterskim snimkama iz Lodonu, policija ne obavlja posao kako bi trebala. Amaterska snimka objavljena na YouTube-u prikazuje grupu huligana koji ozlijeđenom mladiću koji krvari ne pomaže nego ga pljačka.

Prva žrtva nereda u Londonu

Vezani članci Opljačkana poslovnica Hrvatske pošte na Trešnjevci Razbojnik pištoljem prijetio zaposlenicima: Opljačkana poslovnica pošte na zagrebačkoj Trešnjevci Pljačka na cesti Kakva bahatost! Opljačkali auto nasred ceste i usred bijela dana, nitko ih nije stigao zaustaviti

26-godišnji muškarac koji je pronađen ranjen u svom automobilu u Croydonu u južnom Londonu preminuo je, objavila je policija.

Radi se o prvoj žrtvi nereda koji su počeli tijekom vikenda u Londonu te su se u međuvremenu proširili i na druge britanske gradove.

Žrtva čije ime nije objavljeno pronađena je u ponedjeljak navečer pogođena hicem iz vatrenog oružja i 'hospitalizirana je u teškom stanju'.

Cameron na ulice šalje 16.000 policajaca

Engleska policija apelira na roditelje na noćas ne puštaju djecu van, kako bi bilo što manje ozlijeđenih u nasilju koje ne jenjava.

Političari i policija krive kriminalce i huligane za najgore nemire u Velikoj Britaniji u posljednjih nekoliko desetljeća. No, stanovnici i neki komentatori pripisuju ih lokalnim napetostima i nezadovoljstvu gospodarskim prilikama u gradovima u kojima je sve izraženiji jaz između bogatih i siromašnih.

'Nemamo posla, nemamo novca. Čujemo da neki ljudi dobivaju sve besplatno, zašto ne i mi?', upitao je E-Nan, mladić s bejzbol kapom na glavi u Hackneyu, multietničkoj četvrti istočnog Londona koja je bila poprištem najvećih nereda.

Policija je izvijestila da su u istočnom Londonu uhićene 334 osobe, a oko 100 u Birminghamu. Nasilje je izbilo i u Bristolu na jugozapadu te u Liverpoolu na sjeverozapadu zemlje. Vatrogasci kažu da u jednome trenutku nisu imali dovoljno vozila kako bi ugasili sve požare, a policija je zatražila pojačanje od 1,700 policajaca kako bi se mogla nositi s mobilnim skupinama huligana.

Britanski premijer David Cameron vratio se s godišnjeg odmora u Italiji. Najavio je da će večeras na ulice Londona uputiti čak 16.000 policajaca kako bi se uhvatili u koštac s 'bolesnim' slikama nasilja od proteklih večeri. Najavio je da će u četvrtak biti sazvan Parlament kako bi se raspravilo o svemu. Cameron će predsjedati kriznim stožerom koji bi trebao donijeti mjere za suzbijanje uličnih nereda koji se šire Engleskom.