Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenulo prepucavanje

Laži i obmane ili stvarna opasnost: SAD optužuje Kinu da svoje špijune opasno približava njihovom teritoriju

Eksplozija u hotelu na Kubi - 6
Eksplozija u hotelu na Kubi - 6 Foto: Afp
U novom američkom sigurnosnom izvješću SAD je optužio Kinu da pokušava špijunirati njihov teritoriji preko Kube.

Nakon što je objavljeno izvješće o sigurnosti, dužnosnik Joe Bidenove administracije je rekao da je Kina špijunirala SAD s Kube nakon što je 2019. unaprijedila svoje otoke na tom otoku.

Kina je postigla tajni dogovor s Kubom o uspostavi postrojenja za elektroničko prisluškivanje na otoku na udaljenosti otprilike 160 km od Floride, izvijestio je u četvrtak Wall Street Journal kojeg je citirao Guardian.

Pročitajte i ovo Ilustracija OSRAMOTIO AMERIKU Bivši agent FBI-a koji je 20 godina špijunirao za Ruse pronađen mrtav

Baš kao Kina i SAD je demantirao ove izjave. Visokorangirani Vladin dužnosnik anonimno je za magazin komentirao da medijska karakterizacija nije u skladu s njihovim saznanjima. Nije precizirao zašto je izvješće pogrešno.

Dužnosnik kineskog veleposlanstva u Washingtonu podsjetio je na izjavu glasnogovornika kineskog ministarstva vanjskih poslova koji je optužio SAD za širenje glasina i kleveta nazivajući SAD najvećim hakerskim carstvom na svijetu.

Pročitajte i ovo Antonio Gutteres Skandal SAD špijunirao visoke dužnosnike UN-a i meksičku vladu: "Uvredljivo, prepotentno nametanje"

U četvrtak je kubanski zamjenik ministra vanjskih poslova Carlos Fernandez de Cossio odbacio prvotno izvješće kao potpuno lažno i nazvao ga američkom izmišljotinom kojom se opravdava desetljećima star ekonomski embargo Washingtona protiv otoka. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene